Gå til innhold

Ensileringsmiddel


Gjest

Anbefalte innlegg

Gjest Anonym

Her i garden vart det skifte frå maursyre til GrasAAT Lacto ved generasjonsskiftet. Fleire som har opplevd det?

Forstår ikkje korfor gamlingane, og også naboane, fremdeles brukar maursyra, for prisen og doseringa er jo lik, men eg føler meg tryggare på Lacto. Får iallefall bra silo med den.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har hørt att maursyre skall vere bedre viss det er dårlige og uttette siloer. Bruker grasaat+ kofaensil i rubndballer får tiden. Begge fungerer meget bra kofa er litt bedre mot varmgang.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Perska_1
har brukt Ensil1 de siste årene. Ensileringsmidlet fungerer bra, men generelt er de fleste syrebaserte ensileringsmidlene svært agressive på alt av metall. Det eneste unntaket er Ensimax som nå ikke er så enkelt å få tak i. Etter min mening fungerete Ensimax like bra som Gras AAT, Ensil1 men ga et mye bedre arbeidsmiljø og mindre korrosjon (f.eks. fylltømmer ol.)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym
Me har alltid nytta maursyre, og har berre gode erfaringar av det. Av helserisikoen vurderar me no GrasAAT Lacto, og på grunn av raskare pH-senking, snoko som vert påstått....
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...
Gjest Anonym
maursyre er berre for folk som likar risikosport! det finst like gode og like rimelige middel som ensil 1 og grasaat lacto. kofasil er bra på rundballar
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
Gjest Anonym

Har prøvd både med og uten syre på rundball gjennom 15 år, alt fra grasaat lacto og plus, kofasil, howden veske, ensil 1 og +++. det har da blitt prøvd som anbefalt i henhold til om det er rått eller fortørka gras. har da pressa direkte etter 2.80 brei maskin uten ranking og pakka i løpet av første timen etter. Kan til dags dato ikke skjønne vitsen med ensilering!!! Press godt, pakk fort (el kombipresse!!) og bruk heller penga på mere folie på ballen. En kan jo legge 12 lag for prisen til ensilering og 6 lag!!

Kan jo si at her har det kun blitt kasta maks 5 baller på de siste 15 åra og de har det faktinsk vært brukt ensilering i!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...