Du er her

Anonyms bilde
Gjest
120 hk traktor og 3,2m slåmaskin, går ikkje fortare enn 8 km/t...

Hei. Har kjørt ein slått med heilt ny kverneland 4332 ct slåmaskin. Klarte ikkje meir enn 6-10 km/t, då begynner motoren å gå ujevnt og klarar ikkje halde turtallet. 120 hk skal vel vera plenty med kraft til å kjøra 15 på flat mark? Har prøvd å stilla crimperen men det hjelper ikkje nevneverdig å ha den på minst aggresive hakk. Maskina er levert til å gå på 540. Vil den gå jevnare om den blir girt om til å gå på 1000 på pto?
Har kjørt 3m kuhn med crimper og 1000 rpm på 90 hk før, og var ingen problem med kraft, kunne kjøra så fort som det gjekk med tanke på humpar o.l...
Håpar nokon har tips ;-)

Runes bilde
Rune
Logget av
Innmeldt: 23.09.2008
Re: 120 hk traktor og 3,2m slåmaskin, går ikkje fortare e ...

Om den er gearet for 540 eller 1000 har ingenting å si. Tror egentlig ikke slåmaskinen har så mye å si heller. Hvis motoren begynner å gå ujevnt så er det nok heller noe med traktoren. Tette dieselfiltre eller rør/slanger som gjør at den ikke får nok diesel ved tung belastning? Dieselpumpe? Turbo? Hvis slåmaskinen går tungt en plass vil det generere slitasje og varme. Det vil du kunne merke ved at lagre/reimhjul/gearkasse/slåbjelke vil gå veldig varmt. Men har du slått en hel slått så ville nok maskinen havarert før du kom så langt.

Runes bilde
Rune
Logget av
Innmeldt: 23.09.2008
Re: 120 hk traktor og 3,2m slåmaskin, går ikkje fortare e ...

Men du må vurdere grasmengden også. Kjører selv forgjengeren, 4232CT sammen med en 3,1 frontmaskin på en 250 Hk traktor, og med mye gras slet denne kombinasjonen noen plasser på rundt 15 Km/t.

Anonyms bilde
Jostein
Gjest
Re: 120 hk traktor og 3,2m slåmaskin, går ikkje fortare e ...

Grasmengden hos oss på første slått ( Nord-Rogaland) har vært veldig bra, med store mengder i år og det merker du til tider godt på traktoren. Vi har 2 x 3m Claas maskiner men i motsetning til Rune har vi bare 160 hk og da ble resultatet 8-10km/t enkelte ganger på flaten. Kjørte tidligere Kverneland 4228 på en 125hk Fendt og det jeg har lagt merke til både nå og da er at du skal ikke ha veldig mye motbakke før traktoren sliter og farten synker betraktelig ved store grasmengder. Om du har mye eller lite gras vet du jo best selv.
8 km/t er imidlertid så pass sakte at jeg nok ville ha fått sjekket traktoren i første omgang.

Mener også at om det skulle vært noe galt med slåmaskinen burde du ha merket noe varmgang om du har kjørt lenge og det er noe alvorlig galt.

Alle våre maskiner har vært stilt inn til 1000 o/min for da har vi hatt litt høyere turtall og effekt på motoren når vi har behov for det. Men tviler på at det er avgjørende i ditt tilfelle.

Mvh Jostein