Du er her

Anonyms bilde
Gjest
gjødselmixar

nokon som kann kome med erferinger med ulike typer mixera! har duun men er ikkje heilt fornøgd!

ToreD_1s bilde
ToreD_1
Logget av
Innmeldt: 08.05.2009
Re: gjødselmixar

Noen som har erfaringer med rekord sine miksere, og de spesielt veggmikseren?

Mvh ToreD

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: gjødselmixar

Hei. Er det noen som har erfaring med miksere fra Pichon?

XT_1s bilde
XT_1
Logget av
Innmeldt: 23.09.2008
Re: gjødselmixar

Ser dette er ein gammel tråd, men prøver likevel. Ser det står her innledningsvis at :\&quot\;har duun, men er ikkje heilt fornøgd\&quot\;.
Har drivi og lurt litt på ein mixer fra duun med tårn/stativ. Men kanskje det er Duun pumpe du har og vil gå over til mixer? Eller rører mixerane deires for dårlig???
Men er det nokon som i så fall har erfaring med mixer fra Duun?

Ser det er ca eit år sidan spørsmål angående veggmixer fra Rekord, men kan jo skrive litt likevel. Me har hatt ein slik ein i gjødselkjelleren i ca. 18år. Denne har fungert fint uten problemer, vert fall så langt. Står en oljebeholder på ca 1liter ute på veggen høgere enn gjødselnivået inne, med en liten slange ned til akselrøret inn til propellen slik at den skal stå i konstant oljebad for og hindre inntrenging av gjødsel, har enda ikkje minka olje (bortsett fra når beholderen sprakk etter mange år ute i sollyset.) Fordelen er at en kan røre uten og måtte vente til en får opna porten for og stikke inn en mixer. Har ikkje spillvann/avløpsvannet i kjelleren, så setter til ein del vatn fra vanningsanlegg for og få rørt godt opp.
Men har nå satt opp gjødselkum ute så trenger tips til mixere på stativ, og har der i blandt kikka på ein fra Duun?

ToreD_1s bilde
ToreD_1
Logget av
Innmeldt: 08.05.2009
Re: gjødselmixar

Har selv hatt en SAK mikser i mange år, men etter ombygging av fjøset får jeg ikke satt inn denne lenger, og er derfor på utkikk etter veggmontert. Min erfaring med miksere skriver seg fra SAK og Duun sin 4 m og 7 m. Min erfaring er at Duun sin er lettere å dra, og ikke setter like mye fart på gjødselen som SAK-mikseren. Jeg tror dette kommer av at arealet på bladene på Duun-mikseren er mindre enn på SAK sin. Brukte en NH TL 90 på alle mikserne og denne klarte nesten ikke komme opp på maks turtall med SAK-mikseren, men dro jevnt og fint med Duun sin.

Anders_And_1s bilde
Anders_And_1
Logget av
Innmeldt: 23.09.2008
Re: gjødselmixar

Hold deg unna Duun mikseren.
Har skifta ut en slik nå, er lei etter kr 10.000,- påkost annethvert år.
Dette er en 7 m, problemet er at lageret på midten løsner og det blir kast i akslingen.

I tillegg er det lite motstand i proppellen, dvs den gjør lite jobb.

Har kjøpt Pichon nå, men ikke fått den i møkka enda.
Valgte Pichon pga kniver på propellen slik at fôrrester ikke skal surre seg på. Noen som har erfaring med dette ?

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
gjødselmixar

nokon som kann kome med erferinger med ulike typer mixera! har duun men er ikkje heilt fornøgd!

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: gjødselmixar

Kva med hydraulisk miksar, da kjem du til over dei fleste kummar. Eg veit om to hydraulisk miksarar: Samson RV 150 og den som du kan ha på
lastaren.

Him_self_1s bilde
Him_self_1
Logget av
Innmeldt: 23.09.2008
Re: gjødselmixar

jeg skal ikke påstå noe etter egene erfaringer, men jeg har sett moi proff mixer i aksjon, og mener denne fungerer meget bra

Idefox_1s bilde
Idefox_1
Logget av
Innmeldt: 23.09.2008
Re: gjødselmixar

Hydraulisk mixer a la samson må nok være alle og enhvers drøm, men det koster så flesk.
Vi kjører med Moi Proffmix, modifisert til 3 bladers propell som gir en vanvittig mye bedre effekt. Mikseren begynner å dra på åra, så en del vedlikehald/skruing har det vært i det siste, men sannsynligheten er vel stor for at det blir samme igjen om det skal skiftes ut etterhvert. Alternativet er som sakt hydraulisk til 3 ganger prisen av Moi Proff.....
Vi får hvertfall rørt opp kummene med den, på tross av at det finnes mye rart den skal nedi....

Vegard_1s bilde
Vegard_1
Logget av
Innmeldt: 23.09.2008
Re: gjødselmixar

Har gode erfaringer med Hill sin 4-bladers propellmikser. Som sagt er nok Samson sin hydrauliske knall, men den koster ja... Hill er i alle fall absolutt å anbefale.

pap_1s bilde
pap_1
Logget av
Innmeldt: 26.09.2008
Re: gjødselmixar

Har en trebladers 60cm Samson tårnmikser som kan anbefales på det varmeste men da bør du ha en traktor på min 80 hk for å dra den.
Den gjør et meget godt arbeid uansett gjødselkonsistens bare du har plass til å tilsette tilstrekkelig med vatn slik at du har noe å blande inn. Det jeg brukte to til tre timer på å blande med gjødselpumpa gjør jeg problemfritt på femten til tjue minutter med gjødselmikseren og da har jeg blanda tre ganger så stort volum. Men du må ha minium en meter med fyllhøyde i gjødsellagret ellers suger propellen falskluft og da blir røreeffekten mild sagt elendig.Kan nevne at jeg sparer inn to dager på våronna i mere effektiv gjødselkjøringa etter at jeg invisterte i gjødselmikser sett i forhold til da jeg brukte gjødselpumpa å røre med.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: gjødselmixar

noen som har erfaring med ørum mixeren?

Anonyms bilde
Ole Arne
Gjest
Mixer

Har kjøpt MOI propell.

Noen som har erfaring med anbefalt høyde over gulv?

Anonyms bilde
Df
Gjest
Har hatt Sollied i mange år.

Har hatt Sollied i mange år. Svært nøgd. Har 3 m fyllhøgde. Propellen står 1 m over golvet. Må ha ca. 160 cm med gjødsel for å få full effekt på siste omrøringa.

Anonyms bilde
JGB
Gjest
Gjødselmixer

Har også syrefast Sollid veggmixar. Har denne montert så lågt som råd, dvs. ca. 10 cm. klaring mellom propellblad og golv. Som "Df" nevner må det likevel vere ca. 1,5 m. gjødsel for å få rørt. Sollid er nokså lik Moi, med 2 blad og 75 cm. diameter. Rører svært godt! Har traktor med over 200 hk. på tappen, men denne klarar berre 900 omrdr. på mixaren... 

Jon Bondes bilde
Jon Bonde
Logget av
Innmeldt: 17.04.2017
Record

Bruker en rekordmixer (modellen heter vel z3-hy) til å blande opp sauskiten her, grunn kjeller (bygd for tørrfrau opprinnelig) som skråner innover slik at dypeste punkt der jeg står og rører er maks 1.5 meter, normalt sett ned mot meteren når jeg rører opp. Med mye vann går det helt greit å røre opp. Må gjerne kjøre ut et lass med litt grovrørte masser først for å få inn nok vann (pumper inn sigevann fra gamle siloer). Men ja, med såpass lite dybde går mye effekten bort. Klarer likevel å få løst opp ca 15-20m innover i kjelleren selv om det er bare halvmeteren dypt innerst inne. Trikset er å skifte røreretning, og få bevegelse i hele kjelleren.