Gå til innhold

Full møkakjellar


Gjest

Anbefalte innlegg

Hei.

 

Etter fleire år med bortpakting av gard, har me no flytta inn sjølv.

Leiger vekk jorda til ein annan bonde, då me ikkje er bønder sjølv.

Har ein møkakjellar som er ganske full. Bonden som leiger er ikkje interessert i å bruke fjøset, så me vil tømme kjellaren og bruka til andre ting. Evt garasje til traktor osv. Korleis skal eg bli kvitt møkka uten å måtte spre den overalt. Dette har eg ikkje utstyr til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym

Man har ikke lov til å dumpe gjødsla, så i utgangspunktet må den spres på en eller annen måte på dertil egnet sted. Det beste er jo selvfølgelig at noen som har bruk for møkka, henter den og bruker den selv. Uansett må det trolig måkes ut, hvis det har ligget i ro noen år. Fast/halvfast gjødsel er enklere å laste og frakte enn blaut, men vanskeligere å spre jevnt som overgjødsling. Det beste er å smøre tjukt på og pløye ned.

 

Det finnes selvfølgelig dem som kjører dritten til skogs, men det snakker man ikke om....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest billy_the_kid_1
Her kan du heller sei at viss han ikkje tømmer for møkk. Vill prisen gå opp eller du vill leige til andre. Dette er ein lett jobb for ein med utstyret i orden. Og han vill i tillegg få utnytte gjødsla i møkka.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Apple_farmer_1
Du bør vel vurdere nøye om du i det hele tatt skal gjøre dette. Merk Hans Anders sitt punkt 1 om at slike kjellere sjelden er isolert og i gamle fjøs ble det heller ikke brukt noe særlig armering, snarere ble muren fylt med stein for å spare på sementen. Hvis du da tømmer kjelleren og den ikke blir isolert og oppvarmet går telen under fundamentet på fjøset neste vinter og du risikerer at det blir sprekkdannelser og at hele bygningen på sikt blir mer eller mindre ødelagt. Dette må selvfølgelig vurderes ut fra hvor forholdene der du bor mtp frost om vinteren, grunnforholdene der fjøset er bygd og om du har tenkt å isolere og holde kjellerrommet frostfritt med den tiltenkte framtidige bruken. Selv har jeg møkkjelleren nesten helt full under det tomme fjøset og det er nettopp fordi det ofte blir -40 her på vinterstid...
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...