Gå til innhold

Fange vatn på møkakumme


Gjest

Anbefalte innlegg

Hei.

Problemstilling: Oppføring av ny gj.kumme: Bør ein fange nedbør, eller bygge større kum? Nokon som har erfaring/synspunkt? Bur i ein nedbørsrik del av landet.

 

Meiner eg har sett kjegleliknande forma presenning som ligg ut mot kanten i siloen, antakelig med ei lita pumpe oppi, men finn det ikkje igjen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym
Ja, resten av meldinga datt vist vekk. Får sjå kva pris plany operer med, så får ein gjere ei vurdering. Her hadde me hatt god margin med ein tank på 1000m3, men om regnvatnet og skal oppi, bør me sikkert ha ein silo som er ytterlegare to meter høgare.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
Gjest Anonym
Bor også i en nedbørrik del av landet, ytre Namdal. Kjører litt for en bonde som har kum fra hh. Må jo ofte rør og tynne ut for å få møkka fra kjelleren og til kummen, så når det har regnet en meter iløpet av vinteren oppi kummen og vi skal spre dette med tankvogn er det så tynt at jeg ikke klarer å se hvor jeg har kjørt eller ikke, må gå etter dekk merker osv. for å holde retningen. Blir i tynneste laget og mye ekstra kjøring etter mitt syn. 10-20% flere lass enn man hadde hatt behov for. Med slanger, stripe spreder osv blir det selvsagt kanskje mer ønskelig konsistens.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...