Du er her

OleChr85s bilde
OleChr85
Logget av
Innmeldt: 03.03.2019
Tume hengere - kvalitet

Er det noen her som har erfaring med Tume hengere? Hvordan er kvaliteten / tilgang på deler?

 

I utgangspunktet har jeg sett på Orkel TX100 eller lignende. Men har fått en veldig god pris på en meget pent brukt Tume 3100(desverre ikke den med hydraulisk baklem og hardox bunnplate). Men forrige eier har festet alu dørkeplater innvendig i karmene for ekstra beskyttelse.Når prisen er 40% av en ny landbruks/lett dumper er det vanskelig å ikke gå for denne.

Den kommer ikke til å bli brukt "profft". Den skal i første omgang brukes til opparbeidelse av 2 egne tomter (ikke kjøring av sprengstein). Litt kjøring av materialer / kantstein, vedpaller, 2-3 turer i året med 5-8 tonns graver etc.

 

 

Henkes bilde
Henke
Logget av
Innmeldt: 13.01.2016
Tja

Ramma er solid og volumet med høgkarm er bra. Det er det positive jeg kommer på. Karmene er laget av en blanding mellom brunost og jern. Det er ikke lurt å kjøre noe annet enn korn og flis med originale karmer. Lakk-kvaliteten har og vært dårlig hos Tume, så det ville jeg sjekket nærmere med forskjellige årganger og ved å se på hengeren. Planbunn uten forsterking blir veldig fort bulkete ved kjøring av graver. 40 % av nypris på noe mer solid, men det er veldig fort gjort å bulke den ned til et restaureringsprosjekt. Da er verdien snart 0. En henger lagd for graving og tunge masser vil holde seg godt i pris med fornuftig bruk.

OleChr85s bilde
OleChr85
Logget av
Innmeldt: 03.03.2019
https://www.finn.no/b2b

https://www.finn.no/b2b/agriculturetools/ad.html?finnkode=199900188

Jeg ser dem forlanger ganske mye for "restaureringsobjekter". Jeg kan aldri se at jeg klarer å herpe den hengeren så mye at den skal bli noe dårligere enn denne. Da er det på tide å ta maskinførerbevis på nytt.

Hengeren jeg har fått pris på er kun noen tusen dyrere enn den orkel hengeren jeg linker til. Og ser ut "som ny".

 

Jeg har da kjørt noen lass jord/stein i gaupen bilhengeren(alu karmer) og ikke fått til å bulke den.