Du er her

Anonyms bilde
Gjest
Sattelittbredbånd

Er det noen her som har erfaringer med sattelittbredbånd? Kommunen her jeg bor har ikke råd å bygge ut fibernett de første 200 årene, så jeg ser etter andre løsninger på å få raskere internett....

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Sattelittbredbånd

Har hatt det i 14 dager nå og er kjempefornøyd

Kornbondens bilde
Kornbonden
Logget av
Innmeldt: 18.03.2013
Re: Sattelittbredbånd

Hva med mobilt bredbånd? Om du har Netcom 4g dekning i området, så har de kommet med 200 gib, dette burde holde en stund. Etter det jeg har hørt om satellitt, så har de utrolig lang pling, så feks netflix fungerer dårlig.

Larss bilde
Lars
Logget av
Innmeldt: 27.09.2008
Re: Sattelittbredbånd

Jeg har Breiband.no (før kallt direct connect). Mye bedre kapasitetsmessig enn det som gikk ann å få igjennom telefonlinja.

Hele opplegget er noe krevende å montere, samt at det kan vara ustabilt. Når det er i orden er det bra. Kan fint se nett-tv uten problemer.

Herover har det vært masse problemer og nedetid fra i fjord høst til januar/februar, da blir en ikke spesielt fornøyd.

Stå i kø ved sentralbordet i 25 min (på høytaler mens man har matpause), opplever at når det endelig blir min tur, så la de på/brøt samtalen.
-Enda mindre fornøyd

Riktignok har man krav på erstatning om nedetiden blir for lang, erstatningen er helt latterlig, nedetid på ei uke gir avslag på ca 50 kr (eller noe i den gata)

Den siste tida har det vært forholdsvis bra, bare litt tregt innimellom

Larss bilde
Lars
Logget av
Innmeldt: 27.09.2008
Re: Sattelittbredbånd

Kornbonden: Her er det 2G innendørs og 3G ute i hagen ved godvær. Skal imidlertid ikke langt unna før mobilt bredbånd med ekstra antenne fungerer nogenlunde.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Sattelittbredbånd

Prøv ekstern antenne. Her er det kun stykkvis 3g-dekning med mobilen, men med eksern antenne fikk vi ganske enkelt rundt 5 mbs. Det er akseptabelt for å sjå netflix og nett-tv :)

Kornbondens bilde
Kornbonden
Logget av
Innmeldt: 18.03.2013
Re: Sattelittbredbånd

I visse områder kan 4g dekningen være bedre enn 3G. Min bror sliter med å snakke i telefonen uten at det bryter eller man ikke hører. Han har brukbar og stabil 4g dekning på modem uten ekstern antenne.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Sattelittbredbånd

Kanske du har dekning for ice net. de bruker det gamle mobilnettet NMT 450. Gå inn på ice.no og sjekk ut....\;)

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Sattelittbredbånd

Ehhh, 4g?? Her er knapt nok 2g dekning! 4g dekning er vel stort sett bare i de største byene...

Sjekket nå på www.speedtest.net fikk dette resultatet....

http://www.speedtest.net/my-result/4253481592

Noen som vil ta testen å dele sine resultater? :)

Når jeg ringer telenor å klager så skrur dem opp hastigheten til svimlende 1.60/0.40Mb/s, men så går det ca. èn dag og så er det nedjustert til sirup igjen.....

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Sattelittbredbånd

Ice.net er helt tragisk dårlig om dagen. Tror det skyldes alt for mange brukere i forhold til kapasitet. Skal vist nok komme med 4G istede for 450 nett i løpet av sommeren, jeg venter i spenning da det ikke er mye å velge i der jeg bor.

Anonyms bilde
6170Turbo_1
Gjest
Re: Sattelittbredbånd

Tja koffor ikkje ICE?

http://www.speedtest.net/my-result/4254218306

Det kjem nytt modem med 4G i løpet av sommeren.

Mi erfaring med ICE er at det er relativt stabilt, spesielt etter dei bytta ut kinautstyret sitt med ericsson :o)

Runes bilde
Rune
Logget av
Innmeldt: 23.09.2008
Re: Sattelittbredbånd

Her er fiber.

http://www.speedtest.net/my-result/4254242858

Får ikke full uttelling siden jeg enda bruker en gammel Linksysruter som blir begrensningen.

Men det har vært greit om noen kunne fortelle om erfaringer med satelittbredbånd som blir etterspurt her. Har hørt om forskjellige erfaringer fra det...

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Sattelittbredbånd

Problemet med telenor og andre som selger &quot\;bredbånd&quot\; via telefon nettet (adsl), tøyer strikken for langt når de skal selge abonnement. De påstår at du kan få så og så stor hastighet, og du nikker og smiler og går for den. Problemet er at linjene er gamle og dårlige, og tåler ikke den hastigheten. går du for et billigere abonnement med lavere hastighet, feks, 4 i stedet for 6 mbs, får du mest sannsynlig mer stabilt internett, og også raskere, da det faktisk fungerer...... Men klart som du skriver her 1.6 er jo ikke mye å skryte av. Bor du langt ute på linja? Da blir det vel kansje ikke bedre ?

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Sattelittbredbånd

Rune, det var noe annet ja, det der er jo en hastighet vi bare kan drømme om her jeg bor...

Arvid, ja problemet er akkurat slik du beskriver det, det nytter ikke å kjøpe det dyreste abonnementet fordi nettet er jo ikke oppgradert siden andre verdenskrig!

Å bytte leverandør er jo ingen vits det heller da de må bruke samme nettet!

Er det flere som vil dele erfaringer med sattelittbredbånd? Lite å finne på nett + at det tar så jææævla lang tid å søke :P

Anonyms bilde
6170Turbo_1
Gjest
Re: Sattelittbredbånd
Anonyms bilde
Felix'n
Gjest
Må bare oppdatere dere

Hei. Ser dette er en gammel tråd, med jeg må bare oppdatere dere litt da jeg fant den tilfeldig. Jeg har hatt satellittnett i nesten 3 år nå, og jeg er kjempefornøyd. Det er ikke nøye om det blåser eller regner, like stabilt. Men jeg fikk erfare viktigheten med å stille antenna inn 100% nøyaktig. For jeg var på support flere ganger på grunn av at det datt ut og kom tilbake. Klagde på utstyret og div. De ga seg ikke på at jeg måtte justere antenna ordentlig. Så til slutt måtte jeg ut med fastnøklene igjen, motvillig, (sta som jeg er), og vips. Fikk litt bedre signal enn jeg hadde først, og har siden ikke vært plaget :-) Kom forresten over en nettside www.satnet.no som lover gratis montør i disse dager for dem som vurderer dette. Jeg vil iallefall bare si at jeg er stråååålende fornøyd. Ha en fin jul alle sammen.

Karl Daniels bilde
Karl Daniel
Logget av
Innmeldt: 23.09.2008
Er det 100 GB som er maks?!

Sitter litt i samme knipa her, relativt sentralt på østlandet, har "#!"#¤"# i Eidsiva funnet ut at de ikke vil bygge ut her, bare til byggefeltet. Så da sitter vi her da og råtner med adsl..

Har mulighet for 4G fra Netcom, men det er begrenset oppad til 200 gB og det holder ikke veldig lenge for en familie med stor nettaktivitet. Har kikka på satelitt før, men slått det fra meg mtp begrensningen i datakvote.

Anonyms bilde
bonde g-dal
Gjest
Eidsiva kan du bare gi opp!

Eidsiva kan du bare gi opp! Jeg hadde Eidsiva bredbånd (veldig smalt via gamle kobberkabelen til Televerket). Det var det Eidsiva var i stand til å levere. I tillegg må man forholde seg til Relacom med tanke på vedlikehold/reparasjon av linja. Med andre ord; totalt uholdbart!

Jeg gikk for Chess mobilt bredbånd. Det er vel et underbruk av Netcom nå. Strålende fornøyd. Raskt, stabilt og enkelt. Vært ute av drift maks 10 timer i løpet av fire år. Og det var bare en gang.

Kun en voksen og en barn i hjemmet, og bruker dermed ca 30 gb i mnd. 

Jon Bondes bilde
Jon Bonde
Logget av
Innmeldt: 17.04.2017
Sat

Har litt erfaring med satelittbredbånd, og er ikke imponert. De tidene i døgnet en bruker nettet (og alle andre...) blir hastigheten sterkt redusert, og sammenlignet med den gamle teknologien ADSL over telefonlinje, er det betydelig treigere. Tror nok også 4g er raskere, i allefall i de tidene på døgnet nettet brukes jevnt. Ville i allefall sørget for å få en garantert hastighet, bestille alt på nett og holde angrefristskjemaet klart de første 30 dagene om det skulle være aktuelt å prøve ut.