Gå til innhold

Utelys


Gjest

Anbefalte innlegg

Gjest Anonym

Det er vel bare å ringe din lokale YIT og spørre om å få se i elektroskandia-katalogen.

Du må jo uansett få YIT til å sette det opp.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Apple_farmer_1
Sparepærer er vel og bra, vi trenger jo ikke varmeutviklingen fra pærene utendørs. Problemet her opp i Nord-Østerdalen er at sparepærene bare såvidt gløder når vi kommer ned mot -30. Det har vi hatt en del av de siste ukene og da er det ikke rare lysutbyttet lenger. Ser ut til at LED også trives best ned til -30.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Apple_farmer_1

Var ute på en fjøsrunde akkurat nå, måleren viste -29. Da lyser det som en lommelyktpære når batteriet begynner å gi seg. Månelyset er atskillig kraftigere enn lyset fra utelampene med sparepære nå... Og enda er det et stykke igjen til -40.

 

Så det stod +50 til -30 på LED-lys på nettsidene det er vist til annet sted i tråden her, så da tipper jeg LED begynner å bli dårlig når det blir skikkelig kaldt også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest tracker_1
Hvorfor skulle elektrikeren gjøre det da? Så lenge man bruker godkjent matriell så er det da vel samma f...! Jeg har mange ganger kjøpt rimelig matriell å satt opp selv, for så å ringe elektriker til å koble. Det blir kostbart å ha en elektriker til å spikre kabel å skru opp koblingsbokser o.l. Hvis ikke elektrikeren hadde koblet matriell som jeg har kjøpt på andre plasser, så hadde jeg nok jaget ham hjem igjen. Forresten så har jeg ikke hatt det problemet :-)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym

Ser det er noen her som tror at dt er bare å få en elektriker til å komme å koble til det dere sjøl har mekka opp. Får dere da samsvarserklering ifra den elektrikeren på det???? Hva når Eltilsynet kommer på besøk og vil se sjekklister og samsavarserkleringer, eller forsikringsselskapet etterspør det. Det er ikke rart det er for mange branner her i landbruket.

La oss som er fagfolk gjøre jobben for Dere, så får Dere heller gjøre det Dere kan og har lov til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest tracker_1
Klart man må vite hva man holder på med! Man bør jo ha litt greie på hva man gjør. Elektrikeren hadde ikke koblet dette hvis det ikke var brukbart opplagt. Jeg har i såfall fått det godkjent det jeg har lagt opp:-)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym
Enkelte elektrikere tar ekstra betaling for å montere \&quot\;ukjent\&quot\; matriell dvs mariell som du har kjøpt selv men som de kan gå god for, andre kan nekte. Gjør du jobben selv og tror du kan få elektrikeren til å koble endene og dermed godkjenne jobben er du heldig. Dette har med ansvarsforhold å gjøre det er jo elektoentrepenøren som den eventuelle elektrikeren jobber for som har ansvaret både for materiellet og for jobben som er gjordt og skal gå god for det hvis det skjer ting feks.brann eller lignende. Hvis det skulle oppstå en brann og det viser seg at du har trekt kabelen på en måte som gjorde at brannen oppsto og elektrikeren har godkjent jobben sørger nok forsikringsselskapet for at det blir takk og farvel til den elektoentrepenøren.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym

Jeg som elektriker har rett til, og SKAL egentelig nekte å koble opp materiell som jeg ikke har hadd med. Men jeg, og de fleste kollegane mine setter opp, og kobler set på dersom det ikke er et kinaprodukt som ser helt... ut.

Vi er også nøye med at det skal vere rett opplagt av bonden.

GRUNNEN er:

Når en elektriker har satt opp noe, om det er bare en stikk ved siden av en annen så skal det gis en samsverserklæring på at jobben er riktig gjort, og det skriver elektrikeren under på at han står ansvarlig hvis det brenner. Hvor morro er det for elektrikern hvis han har skrevet under på samsverserklæringen på at alt er rett gjort og at han har brukt bra nokk materiell. Så om en stund brenner fjøsen ned. Da står elektriken ansvarlig.

Tenk litt på dette!!!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest tracker_1
Når jeg sier at jeg har kjøpt rimelig matriell så mener jeg ikke made in Hong Kong! Var svenskprodusert det jeg har kjøpt. Det holder nok samme standard, eller bedre enn det norskproduserte. Elektrikeren forklarte meg hvor koblingsbokser og stikk skulle plasseres, deretter satte jeg det opp, og så kom han å koblet det.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym

Jeg som elektriker kobler alttid på hvis jeg vet hvor materiellet kommer fra, og kvaliteten på det, men skal egentelig ikke gjøre det. men da skriver jeg det i samsverserklæringen.

Jeg ønsker også å få fortelle bonden først hvor og hvordan!

Husk, på en fjøs er det dyrene og elektrikeren det går utover når det brenner.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest MacJoJo

5685695559684:

 

Ikke bare skal utstyret være i orden (CE-merket), men opplegget må også være gjort pent.

 

Jeg lar andre signere for opplegg som ikke ser ut i det hele tatt. Kryssende kabler, vridde kabler og varierende avstand mellom kabelklammer er ting jeg ikke signerer på.

 

Får da være måte på hva jeg utsette rykte mitt på også!!!!

 

 

Vet det er enkelte som ikke bryr seg, en nabo innstallerte lys på låven som ikke så ut i det hele tatt, hengende ledninger mellom dragere osv... Så ut som en 12-åring hadde gjort jobben, men godkjent ble det......

 

c\&quot\;,)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest johs_1

Trodde ikke det spilte noen rolle om det var jeg eller elektriker som legger opp kablene, hvis jeg handler hos elektroimportøren leverer de samme kabel som det elektrikeren jeg har bruker. Men det er klart at det skal se pent ut, og selvsagt skal en autorisert elektriker koble. Bruker på og ta en prat med elektrikeren, og eventuelt få besøk slik at en får lagt det ordentlig. Elektrikeren jeg bruker har det travelt så han er bare glad hvis jeg legger kabler selv.

Men det jeg lurte på var om det var noen som har tips om armatur jeg kan bruke ute. Har i dag et sånt gammelt \&quot\;gatelysarmatur\&quot\; men er ikke fornøyd med lysutbyttet i forhold til strømbruk. Har en 250 watt pære nå. Skal sette opp to stk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jostein

Hvis det er gamle HQL( hvit lys) lamper en har hengende skal en være klar over at de minsker lys utbyttet kraftig etter bare noen års bruk. Deretter ses det nesten ut som det bare er en liten grønn glo igjen av lyset. Men de fleste bytter ikke pære for det lyser jo og pæra er ikke gått helt i svart. Disse armaturene er ofte billige og det samme er pærene, men de har et relativt høyt strømforbruk i forhold til lys effekten.

LED er etter mitt inntrykk enda ikke godt nok som utenørs- /veilys armatur.

Det som da gjenstår er da det som kalles Høytryks Natrium,gjerne kalt NAV eller SON ( osram-philips) . Dette gir normalt gult lys og er det vanligste vi har langs veiene i dag. En klarer seg her med et betydelig lavere strømforbruk en HQL og pærene holder nesten samme styrke til de er utbrent (lyser normalt ca 20000 timer).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...