Gå til innhold

Skumlegging før nedvask av storfefjøs. Er det vits ?


Gjest

Anbefalte innlegg

Er det nokon som har erfaring med skumlegging av storfèfjøs før nedvask ?

Kan dette revolusjonere kutting av tidsbruken ?

Brukar på noverande tidspunkt varmtvannsvaskar og ser at dette gjer stor forskjell mot å vaske med kun kaldt vatn. Har prøvd kjemikalie for fjøsvask tilsett frå vaskaren, men syns ikkje dette har vore det heilt store og ser at det er blautleggjing som gjev best effekt. Det sendar tankane mot evt. skumlegging for lenger virketid for bløytleggjinga og håp om vasking av fjøs på null komma niks. Er det muleg ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
Gjest Ranur_1
Heng meg på og lurar på det same. Har lik erfaring med varmtvannsvasker. Ingen erfaring med bruk av skumutstyr, men ser at det kjem i variantar frå billig til svindyrt. Kan ikkje vere uten grunn at det blir brukt ?
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruker selv å sprøyte på middel med pumper kanne for etterpå å vaske med varmtvann.. Bynte å bruke middel etter å ha fått en liten demonstrasjon hos ett rengjørisgsfirma. Jeg ble veldig overrasket over å se hva som egentlig skjer når en påfører middel! Så har jeg delt opp fjøset for å se dette i praksis, halve med og halve uten. Jobben går ikke noe merkbart raskere, med resultatet overbevist meg enda mer om att middel må en bruke.. Brukte skumm til vasking i melkerommet en stund mens skummleggeren virket, ble ikke kjøpt ny da den streiket...
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Skumlegging er et bedre alternativ å legge på kjemi ved vask av alle typer overflater, ved skumlegging så får kjemien en bedre virkning og løser skitten langt lettere.

Start nederst på veggen og før skummet opp mot taket, når alt er skumlagt så vent noen minutter før start av høytrykksvasken, ikke bruk for høy temperatur ( ikke anbefalt) start vasken nederst og vask oppover.

Skummet skal ha en tyktflytende konsistens

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...