harry_1s bilde
harry_1
Logget av
Innmeldt: 20.09.2011
nybygg

vurderer bygge nytt fjøs. hvor mye må jeg rekne med det koster for et nytt fjøs for ca 30 40 kyr? tenkte bruke gamle fjøs for okser

harry_1s bilde
harry_1
Logget av
Innmeldt: 20.09.2011
nybygg

vurderer bygge nytt fjøs. hvor mye må jeg rekne med det koster for et nytt fjøs for ca 30 40 kyr? tenkte bruke gamle fjøs for okser

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: nybygg

alt etter hva du er på jakt etter.....alt fra 2 til 5 mill.......

max700s bilde
max700
Logget av
Innmeldt: 23.08.2011
fantastisk pris du har. Æ sku

fantastisk pris du har. Æ sku bygge te 32 kyr med gjødselkjeller, bære kjeller kom på 2,2 mill

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: nybygg

Kunne tenkt meg å høre hvordan du får til å bygge nytt fjøs til 40 kyr for 2 mill.
Jeg har begynt å få inn en del priser, å det nermer seg heller 8 mill.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: nybygg

Jeg bygde nytt fjøs i fjor med 47 liggebåser og plass til kalv opp til 3 mnd. ink. gjødsel lager kom det på 3,8 ink alt. betong bygg med takstoler. kontor, omkledningsrom og melkerom, har en 2 ganger 5 melkestall

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: nybygg

LK hvor holder du til? Var det firma som bygde? Hvor mye egen innsats hadde du på bygget

Har du bilder eller tegninger av bygget som går ann å få på mail?

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: nybygg

Uisolert enkelt bygg, med brukt melkestall til 50 000.......billigste løysninga. Velger du isolert og robot skal du klare det for rundt 5 mill. Hvor bor du Jon o? Hørtes dyrt ut dette bygget ditt....hvordan bygger du? fult påsett? Har hørt om bygg med robot og plass til rundt 250 dyr til prisen du snakker om.....

Idefox_1s bilde
Idefox_1
Logget av
Innmeldt: 23.09.2008
Re: nybygg

mvm: Hvor får du bygg til 250 storfe med robot for 3,8 millioner?? Kanskje uten robot og innredninga....

Men det enkleste er å ta en runde med en skikkelig entreprenør som kan bygge landbruksbygg. Er utrolig godt fornøyd med firmaet/ene som bygget hønshuset vårt i fjor. Bygget på fastpris (foruten et lite påbygg), alt som lovet ble som lovet, og ser bra ut og fungerer godt.
Vi bruker nå samme byggfirma på ombygging i annet hus.

Jeg kan gi deg et par tips du uansett bør ha i bakhodet:

Ikke gap over for mye \&quot\;alene\&quot\;, alså ikke overvurder egeninnsatsen. Gjør heller en avtale med byggfirma/montør om at du kan være medhjelper (de har det som oftest travelt) og så kan de enten trekke fra de timene på sluttfakturaen (ved fastpris) eller om de gjør det på timer så slipper du selvsagt å få fakturert de timene.

På et større bygg, med mindre du har flere folk du kan ha med deg, så er det ofte nok å ha kontroll med rydding og byggeledelse, alså se til at alle kommer når de skal, at ting er på plass, og igjen\; holde det ryddig utvendig og innvendig. Ta en runde hver dag når de har gått og rydd det \&quot\;grøvste\&quot\;.
I tillegg har du nok en produksjon å passe, og det kan gå ut over den om du må prioritere bygget til alle tider. Da går vinninga opp i spinninga.

Ta også en grunding bakgrunnssjekk på firmaene med tidligere referanser f.eks. Du vet helt sikker noen steder hvor de har vært tidligere, ring direkte til bonden og snakk med han om hans erfaringer. Ref. artikkel her på BG om bonden som mistet 60 kalver (lager ikke noe diskusjon videre om det her...) og han med gjødselskruen med utfordringer.
Slikt er relativt enkelt å snappe opp om du ikke kjenner firmaene gjennomgående fra før.

Sett også en endelig \&quot\;ferdig\&quot\; dato, gjerne en dato for hvert firma/type arbeid. En dato for utgraving, bygg (f.eks. når det skal være klart til å starte montering), elektriker (må oftes passe inn med andre...), montering og igangkjøring.

En uke forsinket levering av f.eks. material i oppstarten kan \&quot\;velte\&quot\; hele prosjektet om du ikke har kontroll på det og lagt inn nok tid. Ting tar ofte lengre tid en du regner med, ha god dialog med entreprenørene. Gjør det klart at sluttdato er endelig og at det ikke er mulig å endre på den (Du er kanskje litt mer fleksibel på storfe en på f.eks. gris/høns, men avtaler skal holdes).

Og selvsagt, ikke betal alt på en gang....Er ikke imek leverandøren 100% ferdig, så betaler du heller ikke siste regninga før det er gjort. Da har de et \&quot\;press\&quot\; på å få gjort ting ferdig. Det samme gjelder om det er ting du vil ha endret litt på. Gi beskjed, på en ryddig måte, om at alt skal fungere 100%. Men ikke strekk denne strikken for langt heller, er alt i orden, og arbeid utført, så skal det også betales etter avtalt tid.

Det er hektisk, men veldig morro å bygge :)

Og for de som lurte\; betongentreprenør hos oss (grunnmur/gulv, elementer) ble utført av Odland AS.
Tømmerarbeid (innvendig, utvendig, tak etc) ble utført av Byggfirma Skårland &amp\; Reime AS. Innredning levert av Fjøssystemer.

I alle fall Odland tar på seg oppdrag over store deler av landet, har i allefall gjort det, mulig tømmerfirma også gjør det.
Det var Odland som anbefalte tømmerfirma og det var en suksess :)

Lykke til !

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: nybygg

Idefox: Var Jon O eg kommenterte......altså robortfjøs med plass til 250 storfe for rundt 8 mill \;)

Idefox_1s bilde
Idefox_1
Logget av
Innmeldt: 23.09.2008
Re: nybygg

mvm: Beklager, da er jeg med, og forstår litt mer :) Går litt fort i svingene av og til :)

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: nybygg

Leste nettopp på Nationen at en bonde hadde vunnet fram i retten mot EA Smith. Der de ble dømt for grov uaktsomhet etter han bygde nytt stort fjøs.
Noen flere som har erfaring med dette byggefirmaet eller?
Kanskje lurt å holde seg unna EA Smith?
Går selv med byggeplaner.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: nybygg

E.A. Smith er såvidt jeg vet et firma som kun selger stål/armering (?)

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: nybygg

E.A.Smith er et stort byggefirma i Trondheim som driver med alt slags \&quot\;snekkerarbeid\&quot\;, de er også eiere av Bygger\'\'\'\'nkjeden.

Erik_O_Loe_1s bilde
Erik_O_Loe_1
Logget av
Innmeldt: 25.11.2011
Re: nybygg

EA Smith er et stort konsern med flere underavdelinger.
Mest kjent er kanskje Byggern hvor de har avdelinger over hele landet. De er også en av landets største aktører på stål og metal.

Det var EA Smith stål og metal,et heleid datterselskap av EA Smith, som var hovedaktør i FK Systemfjøs.
FK systemfjøs var et samarbeid mellom De Laval, Felleskjøpet og Smith.
Samarbeidet mellom de tre er nå opphørt og datterselskapet til Smith er nedlagt.
FK systemfjøs ble et trist kapittel for alle involverte der nesten alle kjøpere av fjøs ble stevnet inn i rettsaker av Smith, som hadde rollen som totalentreprenør i samarbeidet.

Vi bønder som valgte å satse på nøkkelferdige bygg fra de tre samarbeidspartene valgte denne byggemåten for at byggeperioden skulle gå minst mulig utover den daglige drifta av gården.

Marlands bilde
Marland
Logget av
Innmeldt: 09.11.2018
Tankar om nytt fjøs

Har fått teikningar frå tine med ein besetning på 27 melkekyr og ungdyr i gamle fjøset. Hvilken pris vill dette komme på sånn ca. Og det SKAL vere eit delaval fjøs. takk for svar.😊

Jon Bondes bilde
Jon Bonde
Logget av
Innmeldt: 17.04.2017
Pris

Kom akkurat inn etter å ha jagd de første dyra inn i nytt ammekufjøs nå i kveld. Det er kaldfjøs, full kjeller, fôrbrett med fanghekker mot en langvegg som er åpen, 36 liggebåser pluss kalvingsbinger. Ingen foravdeling, kun et tekniskrom/smittesluse og A-takstoler på siste 6m der jeg får kontor på 6m x 4m i "andreetasjen". Kostnadsberegna til 3.5 mill. Steinar Myhre på betong, lokal snekker på vegger og tak, FK på innredning og spalt. Stålplater i yttervegg, osb innvendig men har kledd med plastplater (Bergerud Gård) der dyra kan komme i kontakt med vegg).  Søkte byggetillatelse på denne tia i fjor og starta å hakke speik i mars. Hadde vært ferdig til sankthans om vi hadde hatt nok stein å fylle med, det gikk et par måneder å skaffe til veie nok stein, men da har jeg i tillegg fylt ut en stor plass rundt fjøset. Har også fått tilbud på industripresenning med skinne til å henge som "gardin" foran den åpne veggen om det blir kaldt, og har lagt inn tapperør i bunn av kjeller (Ø200) med spjeld. 

Ser nå i etterkant at dersom jeg hadde hatt melkekvote, hadde det ikke vært noe stort problem å sette inn robot og kraftforautomat der det nå er kalvingsbinger, og eventuelt kle ytterveggen (eller bare ha det åpent). Ingen mekanisering i dette fjøset, gjør alt med traktor. Ville i utgangspunktet hatt 4-tonns spalter men det "gikk ikke opp" med resten, da kunne jeg kjørt traktor rett inn på spalten (f.eks hvis det blir veldig kaldt).