Du er her

frhamnes@online.no_1s bilde
frhamnes@online.no_1
Logget av
Innmeldt: 27.08.2015
Hvilken rundballeriver anbefales?

Har per i dag en rundballeriver av typen Orkel F2 kombi. Denne fungerer svært dårlig på den rundballestørrelsen vi har. Fungerer også dårlig på frossen ball. Riveren står på låven og slipper foret ned i fjøset.

Hva slags erfaringer har dere her inne med andre rundballerivere? Jeg er ute etter en enkel river siden vi har få dyr (6 ammekyr). Men den må være driftssikker og holdbar, og tåle noe frosne baller. Har vurdert HMV rundballeriveren fra HMR Voss.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Det er vel i hovedsak to

Det er vel i hovedsak to anerkjente kuttere/river på markedet, TKS K2 og Serigstad Flexifeed. De får du i forskjellige utgaver med størrelse og utstyr,, stasjonær/skinnegående/automatisert etc. Søker man på info finner man fordeler og bakdeler med begge to, med Serigstad fremstår som bedre på frosne rundballer. Vi planlegger anskaffelse av en selv og satser nok, basert på info jeg har funnet ved google-søk og lokalt serviceapparat, på en stasjonær Serigstad Flexifeed. Fått tilbud på ca. 75000,- for en standard stasjær kutter med understell. I tillegg kommer montasje og evt. elektrisk om man ikke har nok strøm. TKS K2 av samme kaliber ligger på ca. samme pris.

Tror ikke den HMV-saken der biter så godt på frosne baller. Det ser mest ut som et enkelt matebord. 

I tillegg finnes det jo traktordrevne løsninger, f.eks. Kuhn Primor og Elho Rotor Cutter.