Gå til innhold

Høykanon til silolegging


Anbefalte innlegg

Har 2 6m siloar som eg lurer på om det går å bruke høykanonen for å blåse inn siloen med. Har tks matebord som eg kjøpte i fjor, men no byggjer eg på siloane 2 m i høgda og det blir så dårleg plass på kjøyrebrua når matebordet skal på plass. Derfor lurte eg på å plassere matebordet i forrommet og blåse inn med høykanonen bakom matebordet. Trur de at denne har nok kapasitet til å ta unna frå matebordet. Ein vanleg kverneland høykanon. Eller kanskje det går å bruke vifta frå ein Blitz silotømmar??

Noken som har erfaringer å dele??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Vegard_1
Har vært borti lignende løsninger som både har fungert og slett ikke fungert. Hvis du kan få graset til å gå rett opp, og så rett ned igjen (altså veldig kort strekke horisontalt) kan det fungere bra. Problemet når graset skal gå flatt er at det faller ned i bunn av blåserøret og lufta går over. Men du skal nok ha en ganske kraftig kanon for å løfte graset. Hør med leverandøren av kanonen, evt. sammenlign luftmengda og trykket fra den du har med noe som anbefales til silo.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tim-Hugo_1
Vi har brukt en 15 KW TKS høykanon til silolegging i mange år. Ca 6-7 meter løftehøyde. Går veldig bra, men som Vegard nevner, så bør det ikke være for langt strekke horisontalt, da silomassen faller ned i bunnen av røret.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...