Du er her

g-ks bilde
g-k
Logget av
Innmeldt: 09.02.2016
gjødselkjeller

Har kjøpt et småbruk der det viser seg at gjødselkjelleren har stått full med møkk siden  melkeproduksjon opphørte i 2011. Antar at kjelleren rommer ca.200 kubikk..å møkka er langt fra flytende,portpumpa defekt, tre delt ørsta port.. hvordan få tømt kjelleren enklest mulig?

Kornbondens bilde
Kornbonden
Logget av
Innmeldt: 18.03.2013
En jeg kjenner hadde også

En jeg kjenner hadde også samme problemet, men der hadde møkka stått noen år lenger, han lukket opp porten og ut rant møkka, den var langt ifra så tørr som han hadde trodd. Ved å tilsette vann samt røre opp burde det vel være muligheter å få tømt kjelleren

Karl Daniels bilde
Karl Daniel
Logget av
Innmeldt: 23.09.2008
Litt ufint det der.

Som kornbonden sier er det ikke nødvendig vis tørt hele veien igjennom.

Jeg ville kanskje prøvr å åpne den øverste delen og se hva du finner der, forhåpentligvis kan du få inn en propell etterhvert. Slik at du kan få inn vann og begynne å røre opp..
Men at det er en drittjobb av dimmensjoner, det er det liten tvil om..

 

kjetiltroans bilde
kjetiltroan
Logget av
Innmeldt: 14.05.2015
Jeg også

Jeg opplevde det samme, men der hadde de tappet ut urinen og kjørt den bort uten å røre i kjelleren. Resultatet var en fullstendig tørr masse. Løsningen var å sette ned en pumpe og pøse på med vann fra vakuumvogn rett ned på pumpehodet. Litt etter litt fikk jeg hele kjelleren flytende, men det tok tre uker med røring og kjøring. 

Småbrukers bilde
Småbruker
Gjest
Jeg hadde samme problem, full

Jeg hadde samme problem, full kjeller og defekt pumpe i porten. Porten vender ut mot en bratt bakke og det var ikke plass for å smette inn en propell gjennom den øverste luka. Det første du må gjøre er å finne ut hvordan konsistensen er nedi massen. Er kjelleren tett, bør det være relativt flytende under den øverste "skorpa". Fast stoff flyter som regel på toppen. Hvis du får åpna den øverste luka, stikker du inn en propellmikser der. Deretter vakuumvogn eller hydraulisk pumpe som du senker ned i massen. Det er umulig å røre for mye, bare hold på. Etter hvert som du får ut en del av massen etterfyller du med vann og rører på nytt. Antakelig vil det kreve flere runder.