sskeies bilde
sskeie
Logget av
Innmeldt: 16.05.2016
Fylltømmer

Hei, me har akkuratt starta opp i nytt fjøs. Mjølker på 60 kyr og har totalt 190 dyr som skal fores. Der vi har to 8 m i diameter tårnsiloer som er 14 meter dype. Grasset blir tatt opp med TKS sin fylltømmer, heilt ny. Det er 18 kw vifte. Det er berre eit problem, når det skal lages mix og tas opp grass av silo, tar det ufattelig lang tid å få opp. Vi har prøvd å rette på skåler osv. men det tar forsatt flere timer å få opp foret. Noe som kan ha ein ide til kva som er problemet? Det har vert slik heilt siden vi starta opp. 
Takk på forhånd. 

koeps_1s bilde
koeps_1
Logget av
Innmeldt: 29.11.2009
Viktig at vifta går rett vei.

Viktig at vifta går rett vei. Har høyrt om folk som har kjørt med feil vei på vifta, sjølv om dei var "sikre" på at vifta gjekk rett.

jbvs bilde
jbv
Gjest
Er trykket på fylltømmeren

Er trykket på fylltømmeren stilt inn riktig? Hvis det er for lavt går det veldig sakte. Det skal være en justering inne i styreskapet som du kan stille inn hvor hardt fylltømmeren går ned med.

jbvs bilde
Ballyboy
Gjest
Vi har fylltømmere i 2 siloer

Vi har fylltømmere i 2 siloer på 6m i diameter og 10 meters løftehøyde med en 15 kw vifte. Forer rundt 60 storfe totalt på 15-20 minutter.

Den viktigste tallerkenen du stiller er den som legger inn mot sugerøret. Avstanden kan varriere i forhold til forets tørrstoffinnhold og lengde. Som regel må denne justeres etterhvert som man kommer nedover i siloen. Avstanden vi bruker er ca.15cm som grunninnstilling.

Som nevnt er også justeringen av løftet viktig. Avstanden mellom min. belastning og max. belastning bør være på rundt 0.2 ampere. Vi har lagt oss på 0.6 på min.belastning og 0.8 på max.belastning.

Videre er det viktig att rørskjøtene er så tette som mulig på sugerøret. Det beste er og ta av klavene og teipe et par runder med en bred teip også klemme klavene utenpå slik at vifta ikke drar inn falskluft.