Gå til innhold

Forutlegger


Gjest

Anbefalte innlegg

hei. me har ein f3 kombi. ville kjøpt ein slik vis forbrettet er breitt nok. den er etter mimeining mykje meir brukarvennleg, og den rommar ein heil del meir. dumt å kjøpe ein som du må etterfylle når ein forar,men dette kjem jo selfølgeleg an på kor mange dyr du har i fjøsen då. f3`en riv dessutan fint opp ein heil rundball. den er jo utforma som ei avlessarvogn, mens ein f2 er meir som ein voissakasse med avlessarelevator, vis du skjønnar.

 

me har hatt vår sidan 1992 trur eg, den er i bruk 2 gongar pr dag 365 dagar i året. bytta 1 lager, i tilegg til trefjølene som ligg under avlessarkjeden. me har og krybbeskiller, men har aldri hatt noko som helst problem med at ein øydelegg kabelen av den grunn. einaste problemet er vis ein har mykje før som er lite kutta/ikkje kutta i det heile, då kan graset lege seg på doseringsvalsen. (ekstrautstyr trur eg)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om en ny Orkel f2 koster 130000,-kan du jo kanskje vurdere en APF vogn også.Da får du jo tildeld kraftfor også.Vet ikke hva disse koster nå,men vi betalte 84000,-med 30m enkel skinnebane i 2004.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Apple_farmer_1
Her må det være kurant å kjøpe noe brukt. Det er mange som går inn i større samdrifter som selger slikt utstyr brukt nå. Det er enkel mekanikk som du lett fikser sjøl om det ryker noen ledd eller kjeder osv. Pass på å smøre lagre og drivkjeder og kjør heller to lass enn ett kjempestort om utstyret begynner å bli litt gammelt. Har selv en F2 (ikke kombi), som er ca. 15 år og det fungerer greit det. Har byttet alle leddene i avlesserkjeden, og sveiset på nye på medbringerne, samt byttet noen drivkjeder og noen lagre, men den har tidvis blitt brukt litt hardt med noen dårlig kuttede rundballer, og det er den ikke beregnet på. Går dog bedre med rundballer når jeg tar av doseringsvalsen på toppen i den perioden jeg kjører rundballer.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...