Du er her

Lies bilde
Lie
Logget av
Innmeldt: 02.09.2013
Erfaringer med uteforing til ammeku

Noen som har erfaringer med foring av ammeku ute med forhekk og ligge plass inne på talle? 

Doffxs bilde
Doffx
Logget av
Innmeldt: 07.02.2016
Flis

Sørg for å holde gjørma unna.

MYE treflis type størrelse fyrstikkeske er bra . Da blir det tørt i de fleste tilfeller.

ikke ha for mange dyr.

lykke til!

Lies bilde
Lie
Logget av
Innmeldt: 02.09.2013
Takk for svar. Har 2 mål

Takk for svar. Har 2 mål uteareal på utsiden av låven. På låven skal de ligge på halm. Forer i rundballehekk med fangfront ute. Tenkte rundt 15-20 dyr. Er det for mye?

Doffxs bilde
Doffx
Logget av
Innmeldt: 07.02.2016
2 mål

15 er nok. 20 kan gå dersom du forer med stive strå, halm e.l. Og bruker nok flis. Er du så heldig at du har fall mot en åker og / eller kan stelle utearealet maskinelt så er det en fordel. 
det blir mest klin attmed fôringa .  Kanskje en ide å flytte fôrkorga rundt omkring.(?) er det berg elller mykt underlag?

Jon Bondes bilde
Jon Bonde
Logget av
Innmeldt: 17.04.2017
Utfordrende

Nå har ikke jeg drevet så mange år, men den dagen jeg transporterer dyra fra beitet der de går på fôrhekk og inn i fjøset har alltid vært en god dag. Må støttefôre på beite med rundball i hekk, og har egentlig en optimal plass der fôrhekken kan stå på en rygg med fall til begge sider. Men uansett blir det et gjørmehav. Delvis vært så ille at jeg nesten ikke kommer frem med traktoren. Å flytte forhekken fungerer ei stund, men høstregn og tunge bein lager gjørme på kort tid. Jeg ville egentlig anbefale å sterkt vurdere andre løsninger enn utefôring.