Du er her

SloStrils bilde
SloStril
Logget av
Innmeldt: 28.11.2015
Bygge ny tårn silo

Hei
Skal bygge ny driftsbygning for sau, grunnet bratt og kuppert terreng er beste løsning å støpe tårnsilo til å lagre gress i

så det jeg lurer på er :

Må jeg ha to siloer? en til første slått og en til andre slått?
eller kan jeg kan jeg ha en silo og åpne den opp igjen når andre slåtten begynner?

Og har fått litt forskjellig priser, noen som vet ca pris for en silo som er 4x6 meter? har kun i underkant av 30 mål dyrka mark.

Anonyms bilde
Anonym
Logget av
Innmeldt: 06.11.2015
Re: Bygge ny tårn silo

nei du trenger ikkje støype 2 siloer så lenge du får plass til begge slåttene i den du setter opp , det er ingen problem åpne en silo for så og fylle på den. men eg vil anbefale deg å bygge en silo som er en god del større en hva du trenger i dag slik at du både har rikelig med plass under dagens innskjøring og at du har mulighet til å utvide produksjonen senere uten å måtte støype ny silo da også. hva slåtteutstyr skal du bruke og hvor mange sau bygger du til?

Anonyms bilde
Anonym
Logget av
Innmeldt: 06.11.2015
Re: Bygge ny tårn silo

Takk for svar\;)

Bygger for 80 vinterfôra sau. Slåtte utsyr blir fôrhøster med vossakasse da dette er rimelig og nødvendig pga bratte bakker.

Blir strekkmetal og møkkakjeller under, også kommer toppen på siloen i samme høyde som dyrerom så da bir det talje med løpekatt og rett inn i dyrerommet og oppi islandshekk.