Du er her

Lies bilde
Lie
Logget av
Innmeldt: 02.09.2013
Bredde og høyde på forbrett til storfe på talle?

Noen som har noen tips om hva slags høyde og bredde jeg må ha på forbrettet til ammeku på talle? Forbrettet blir inntil vegg. Så blir da kun åpninger på den ene siden.

Karl Daniels bilde
Karl Daniel
Logget av
Innmeldt: 23.09.2008
Det kommer jo helt ann på

Det kommer jo helt ann på hvordan du har tenkt å få fôret ditt.

Om du f.eks. går for et enkelt system med båndforing, så kan det forbrettet krympes ned mot en meter, men skal du inn med noe med hjul på, så må det jo økes.

Så det er fryktelig vanskelig å gi noe godt svar på!

Lies bilde
Lie
Logget av
Innmeldt: 02.09.2013
Skal fore manuelt for hånd.

Skal fore manuelt for hånd.

Jon Bondes bilde
Jon Bonde
Logget av
Innmeldt: 17.04.2017
Antall

Er det snakk om mange dyr? 

Kunne det vært like praktisk å sette inn en fôrhekk med fangfront, f.eks en av de som selges som henger med hjul, mer eller mindre midt på en kort- eller langvegg, slik at dyra kan spise fra tre kanter? Du får vel disse med opptil 14 eteplasser, og med fri tilgang burde det være mulig å ha litt flere dyr enn eteplasser(?). Da er du mer fleksibel i forhold til at  talla vokser (kan dra ut hele greia og fylle på med strø) og i tillegg har du en real forhekk å bruke på vår/høst - og om du kjøper en av de som er litt skikkelige kan de også brukes som dyrehenger... 

I tillegg kan du legge inn hel ball, og spare gaffelarbeid. 

 

 

Lies bilde
Lie
Logget av
Innmeldt: 02.09.2013
Takk for bra tips. Men blir

Takk for bra tips. Men blir fast forfront. Noen som har noe ide om høyde og bredde? Blir skrape areal foran fronten med traktor. 

Jon Bondes bilde
Jon Bonde
Logget av
Innmeldt: 17.04.2017
Vurderingssak

Holder på å bygge akkurat nå så jeg har nå tegningene oppe på pc'n... På snittet er fôrbrettet på -0.05, spaltene på -0.30 og kanten mellom +0.15. Altså 25 cm høydeforskjell mellom spalte og fôrbrett, med en kant mellom som er 20cm høy målt fra fôrbrettsida (45 cm fra spaltene)

Bygger med dobbel rekke liggebåser, spalt, full kjeller, fôrbrett med fangfronter på en side, og veggen med fôrbrettet er åpen så jeg kan legge inn ball med traktor. Bredden på fôrbrettet er derfor 3.40