thorvidars bilde
thorvidar
Logget av
Innmeldt: 24.01.2017
Fagforum

No skal ikke jeg kritisere for mye. Som kommende gårdbruker med flere prosjekter i tenkeboksen og en haug med spørsmål, blir forumet på Bedre Gårdsdrift flittig brukt. Har en tendens til å få kun et kort og konsist svar fra 1-2 personer. Ønsker mer debatt og argumentasjon rundt for eksempel fjøsbygg, redskapsvalg traktorvalg. Dette er for å kunne lære av fleres erfaringer/tanker rundt utspillene som kommer. 

Siden det ikke er noe interesse for noe slikt her på BG, veit dere om det finnes andre fagforum med en større grad av aktivitet? 

 

 

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Når det kommer til fjøsbygg,

Når det kommer til fjøsbygg, synes jeg det er best å ta seg en runde å se på noen forskjellig bygg. Snakke med de ulike gardbrukerene, få fram hva de er fornøyd med, hva som kunne ha vært bedre og hva som ikke funker. 

Feks felleskjøpet og fjøssytemer har mange byggeprosjekter, de har sikkert noen referanser, tegninger av bygg osv, som du kan se på. Evnt forslag til løsninger. Slakteriene har som regel gratis rådgivning, de kan se på tegninger og komme med innspill. Kanskje også noen gode bønder i området ditt også.

Landbruksrådgivninga kan også brukes (koster penger)