Gå til innhold

Nydyrking av myr


Kobelco

Anbefalte innlegg

Har et myrstykke på ca 25 mål, som jeg har planer om å dyrke. Det ble gravd en dyp grøft i rundt stykket for en 5, 6 år siden med godt fall ned mot en bekk.       Vises godt at den har gått ihop litt med årene men har fortsatt vert veldig bløtt midt inne på myra. Etter  lengre kuldeperiode å med litt snø før jul, kom jeg meg utpå å fikk tatt litt målinger av dybde og samtidig dratt opp noen kanaler med en 30 meters mellomrom ut i grøfta. Myra va ca 2 m et lite område midt inne på myra mens i ytterkanter var den ca 0,5 - 1 m. Bare leire under. Renner godt ut av kanalene nå, så tydelig at leira har fungert fungert som høye terskler i ut imot grøft.Så er spm hva man skal gjøre videre. Sikkert greit å vente en stund til før man gjør noe mer. Er det beste å snu myra etterhvert å få blandet i leire? , å prøve å få profilert den?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Kobelco

Vi har prøvd å få nydyrke jord som betaling for leie av jord. Vi kjøpte inn sikteverk og utstyr da vi trodde det var greit prosjekt som ikke kunne få avslag. Lang historie kort, området er kategorisert som spesielt viktig natur og avslag kom i retur. I forbindelse med søknad dukket det opp spørsmål om vi skulle berøre myr (noe vi ikke skulle), fikk alikevel formaning om hvor ille det var med myr – så vår erfaring er at myr ikke må nevnes med ord i sammenheng med nydyrking. Nydyrking av myr kom til å resultere "verdens undergang" på grunn av klimagasser. Poenget her er, grav hurtig og få det gjort før noen ser deg :-)

Med vennlig hilsen

FOSU AS

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Av det jeg har sett av nydyrking på myr er det egentlig den profilerte myra med åpne  kanaler som ser desidert mest drivbar ut. Så får en eventuelt vurdere å legge igjen kanalene og grave om myra når den har fått "satt seg" litt. Greit å være litt taktisk å tenke slåmaskinbredde når en legger opp kanaler og profiler, så det går opp mest mulig. Med god planlegging er jo egentlig ikke de åpne kanalene SÅ utfordrende for arrondering. Har en del godkjent areal jeg holder og suller med jeg også (170 mål, men bare mindre deler er myr). Ser at den minst omdanna myra er utfordrende og lurer på å gjøre det på samme måte der. Har brukt bulldoser på resten, og grøfta kun det som er helt nødvendig. Men har "litt" igjen da, fått godkjent 23 mål... 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...