Gå til innhold

Utgiftsføre gressklipper?


Gjest

Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg antar mange her har store plenarealer som krever relativt dyrt klipperedskap. Er dette noe som kan utgiftsføres helt eller delvis? Mange gårdstun har jo store plenarealer rundt driftsbyninger, langs vei etc.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Henke_1
Jeg tror det er snakk om å utgiftsføre halvparten av utstyret. Det vil vel også si slitedeler, bensin/diesel o.l, regner jeg med.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym
Kan man altså avgiftsføre en gressklipper?? Kan dere si noe om kriteriene for det? Er det greit med bare plen? Eller må man sannsynliggjøre et eller annet forretningsmessig behov?
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym

Hvis den nyttes noe til arealer i tilknytning til driftsbygningene eller til andre formål knyttet til jordbruket kan du føre til fradrag et årlig beløp som står i forhold til bruken.

Hvis du kan sannsynliggjøre at den vesentligste delen av bruken kan knyttes til virksomheten, er den et driftsmiddel.

Hos meg har jeg f.eks. ikke lov å ha høyere vekster enn &quot\;kortklipt plen&quot\; langs fjøsveggen pga. at det kan være gjemmested for fugl og smågnagere. Den blir således brukt i næringa.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym
Har utgiftsført heile plenklipperen, heil vedlikehaldet og heil bensinen i årevis. Tilbakefører eit par tusen til privat. Plenklipperen blir i all hovedsak brukt på areal tilknytta gardsrom og kårbolig. Ser dette som den største selvfølge. Bytter plentraktor kvar 4. år og betaler då ca 8000 i mellom kvar gong. 2000 kr per år i plenklipper og minimalt med vedlikehold er billeg!
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...