Anonyms bilde
Gjest
SG finans

Hei!

Jeg var på EIK senteret her i forige uke og fikket bra tilbud på en MF 5475.
Jeg søkte om leasing hos SG finans.
Dette er en traktor til 820.000kr som jeg skulle få til 630.000kr. Planen var å lease denne over 5 år og betale runst 10.000kr i mnd på den

Saksbehandleren jeg snakket med sa at det skulle gå veldig greit, hun sendte saken videre til godkjenning. Da hun ringte opp igjen sa hun at hun at de ikke kunne godkjenne søknaden pga alderen min.

Jeg er 23 år gammel og har fra før en ny Volvo som jeg betalte nesten 500.000kr for + en Renault varebil som jeg kjøpte for 150.000kr. Begge bilene har jeg betalt ned slik at det ikke er en krone i gjeld på dem. Dette fortalte jeg til dem men det hjalp ikke!

Kvalifiserer dette til diskriminering??
At jeg ikke skal få leaset en traktor bare fordi jeg ikke er gammel nok og ikke har noe problem med å få den betalt ned?

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: SG finans

Har leaset både i sg og hedmark finans,er ikke imponert over noen av dem egentlig.
Nå i januar var jeg ferdig med en brukt traktor hos sg,og måtte betale over to månedsleier i utkjøp. Synes det er litt frekt når jeg tross alt har nedbetalt traktoren med de ordinære terminleiene. Dvs. To og ei halv månedsleier rein netto til sg. Samme nå i februar når jeg var ferdig med en traktor jeg leaset ny for fire år siden hos hedmark finans. Prøvde å prute med saksbehandler om utkjøpsprisen men fikk til svar at jeg kunne jo bare levere tilbake traktoren til dem,den var jo tross alt deres. Selv om man får utgiftsført mye raskere så er nok ikke leasing det rimeligste alternativet i mange tilfeller, så heretter blir det banklån når større ting skal finansieres.

Idefox_1s bilde
Idefox_1
Logget av
Innmeldt: 23.09.2008
Re: SG finans

Å betale 2 månedsleier for \&quot\;utkjøp\&quot\; av maskin ved endt leasing er helt normalt. Som du sier de sa, det er tross alt deres traktor, du har kun et leieforhold. Om du tar en kikk i kontrakten din så står det ikke at du får kjøpe den ut engang. Der står det trolig at du kan fortsette leia med 1/12 av opprinnelig leie pr.mnd, eller levere traktoren tilbake til de.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: SG finans

Må ein låne til ein ny traktor/redskap, så lån beløpet hos din bank. Bruk ikke leasing. Det taper ein på.

Idefox_1s bilde
Idefox_1
Logget av
Innmeldt: 23.09.2008
Re: SG finans

MC: Det var en dårlig kommentar og lite forklarende setning fra deg. Det er ikke så enkelt som det.
I mange tilfeller er lån i bank den beste løsningen. Fordelen med lån er at du ved lavt overskudd/inntekt kan justere avskriving, og fordele over lengre tid etc.
Men har en god inntekt og direkte utgiftsføring som leasing er kan bli utnyttet så svarer det seg veldig ofte.

Men et moment som kanskje ikke er et problem hos deg (siden du mener du kan kjøpe en ny traktor cash kontant ut fra min tolkning av ditt innlegg) er at mange har problemer med å stille garanti for et lån på en traktor eller maskin som er nødvendig for drifta. En skikkelig traktor idag koster fort fra 700 000 (selv en passe stor med laster). Faktum er det at banken ofte ikke gir lån på hele eller nesten hele beløpet uten garanti i f.eks. fast eiendom (om du driver gard f.eks).
Det betyr at f.eks. jeg og flere som startet opp fra bar bakke, ikke hadde hatt muligheten til å starte med det vi nå driver med om leasing ikke var et alternativ. Om vu hadde fått lån til en traktor og et redskap så hadde det stoppet den dagen vi ville utvide med mer.

Det gjelder også flere bønder som har investert hardt i nytt fjøs eller annet og som rett og slett har lånt det garden kan holde, uten at det nødvendigvis er fare for å gå konk av den grunn. Bankene er generelt veldig forsiktige, leasingselskapene er også det, de ber ofte om regnskapstall etc, men de tar kun garanti i det utstyret du leaser og ikke i fast eiendom.
Veldig kjipt å kjøpe nye maskiner, for så om to år komme i banken å ønske å bygge nytt fjøs til 7 mill der banken sier nei fordi du har garantert for maskinene med garden.

Så jeg tror dette må være en vurdering for hver enkelt i samarbeid med regnskapsfører.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: SG finans

Idefox: Jeg er heilt enig med deg at mitt forrige innlegg på denne tråden var meget dårlig forklart. Jeg utdypet meg ikke i det heletatt og det står jeg for. For å gå litt lenger så vill jeg nok si at det er mange her på forumet som ikke utdyper seg i det hele tatt. Nok om det. Jeg personleg meiner at ein bør ha litt på kontoen før ein innvesterer i dyre maskiner/redskap. Ser at mange begynner på bar bakke med så å si null i innskudd og tar leasing på utstyret. Har ikke noe mot leasing jeg, men for min del vil nok jeg satset på å få lån i ein bank. Det er nok for og ulemper med leasing, men det er som du sier ein vurdering for hver enkelt.

Runes bilde
Rune
Logget av
Innmeldt: 23.09.2008
Re: SG finans

Dette med leasing må vurderes i hvert tilfelle. Som hovedregel lønner ikke leasing seg for oss vanlige.
Fordelen med leasing er kort nedskrivingstid for de som har bruk for det. Hvis du kjører så mye at du bytter traktor hvert 3-4-5 år får du en jevnere nedskrivningsperiode med leasing.

Dette med kapitalbinding er ikke helt sant. Hvis du går hen og leaser en dyr traktor for deretter å gå i banken for å få lån til f.eks utbygging av fjøset vil banken kreve å se regnskap og budsjett. Der ser de med en gang at du leaser en traktor og har faste månedlige utgifter til dette. Dermed vil de ta leasingen med i sitt regnestykke når de vurderer lånet sitt.
Selv om du ikke har en gård å sette i pant vil som regel en bank gi lån til traktor/redskap kun med pant i dette hvis søker har en fornuftig forretningsplan og budsjett å vise til.

Et annet stort problem med leasing er jo hva som skjer når du sliter litt i en periode. Et leasingselskap vil etter noen måneder med betalingsproblemer hente tilbake utstyret. La oss si at du allerede har leid utstyret i tre fjerdedeler av leasingstiden. Resultatet er at leasingsselskapet tar utstyret, du må betale utestående pluss gebyrer for å avbryte kontrakten og leasingsselskapet selger traktoren og beholder pengene. For å tallsette dette har du da leaset en traktor til 1 million. Du har allerede betalt 650.000 i leasing. Leasingsselskapet krever deg for de manglende 100.000 som du ligger på etterskudd med. Disse 100.000 er vokst til 125.000 grunnet renter og gebyrer og så pålegger de deg kanskje 50.000 for å avbryte kontrakten. Da har du totalt betalt 825.000 for å leie traktor i 4 år og traktoren er borte. Traktoren er leasingsselskapet sin og de selger den for 600.000 brukt og dette er leasingsselskapets penger. Det er mange slike eksempler rundt omkring og det er surt.
Hva skjer med det siste eksemplet hvis du brukte banklån istedet? Jo, banken vil bruke press på deg for å få inn pengene sine, men de er mye lettere å forhandle med ved å ta inn ekstra sikkerhet, forandre nedbetalingstid og så videre. Men det viktigste er at du selv kan selge denne traktoren for 600.000, da har du penger til å dekke 250.000 som du er skyldig banken og i tillegg har du 350.000 igjen som du kan kjøpe en mindre og billigere traktor med.
Banken er som regel lokal og har du et godt kundeforhold til banken vil de som oftest være villig til å se på løsninger. Banken er jo i realiteten interressert i at du tjener penger, fordi de selv vil tjene penger på det. Et leasingsselskap tjener mest penger når kunden ikke tjener penger og leasingsselskapet er ikke lokalt og blir mere upersonlig.

Jeg anbefaler alle som tenker på leasing å spørre regnskapsføreren sin eller en økonom. Ta en runde med bank og leasing i forkant og få han til å vurdere dette. Tror nok da at leasing vil bli avvist i de fleste tilfeller.

Det som er greit med leasing og forsåvidt også skummelt med leasing er at du kan finne en traktor på en messe som du forelsker deg i, du skriver under leasingen direkte på messa og kjører hjem med traktoren samme ettermiddag. Ved banklån tar det mere tid og du må forhandle med banken først, men trenger du egentlig ikke den tiden til å vurdere saken selv også?

Anonyms bilde
Åge_1
Gjest
Re: SG finans

Sist jeg regnet på leasing kontra lån fant jeg ut at man må ha en skattbar inntekt over ca 370000 for at leasing skal være lønnsomt

Anonyms bilde
JD2650_1
Gjest
Re: SG finans

Heilt rett åge, ei inntekt over 330000 gir maks jordbruksfrådrag, lågare inntekt på grunn av rask utgiftsføring av eit leasingobjekt gir tapt jordbruksfrådrag = tapt skattebesparelse. Dvs. viss du skal lease eit objekt som koster 40000 i året må du ha ei inntekt før leasingkostnader som åge seier på 370000.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: SG finans

Kjøp av traktor av privat selgar, som har leaset traktoren i sg finans. Nokon som har erfaring med overdraging av leasingkontrakt evt utkjøp. Problemet er at selgar ikkje har pengar til å kjøpe ut traktor før salg og eg som kjøpar har lite lyst å betale til sg finans då dei seier at dei kun skriv ut salsmelding til eksisterande kunde.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: SG finans

Jeg kjøpte ei brukt gravemaskin fra en næringsdrivende. Denne var leaset og det var helt uproblematisk å avtale innfrielse av restbeløpet på leasingen, men her var det da ikke salgsmelding/registrering. Hvordan du skal sikre deg salgsmelding er jeg usikker på, men selve leasingen bør det være greit å avslutte. Jeg betalte ikke noe ekstra for dette.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: SG finans

Har hatt leasing i SG for siste gang for min del. Dårlig rente og dårlig service. Bankene er mye lettere å kommunisere med synes jeg.

Anonyms bilde
Morten_H_1
Gjest
SG finans

Hei!

Jeg var på EIK senteret her i forige uke og fikket bra tilbud på en MF 5475.
Jeg søkte om leasing hos SG finans.
Dette er en traktor til 820.000kr som jeg skulle få til 630.000kr. Planen var å lease denne over 5 år og betale runst 10.000kr i mnd på den

Saksbehandleren jeg snakket med sa at det skulle gå veldig greit, hun sendte saken videre til godkjenning. Da hun ringte opp igjen sa hun at hun at de ikke kunne godkjenne søknaden pga alderen min.

Jeg er 23 år gammel og har fra før en ny Volvo som jeg betalte nesten 500.000kr for + en Renault varebil som jeg kjøpte for 150.000kr. Begge bilene har jeg betalt ned slik at det ikke er en krone i gjeld på dem. Dette fortalte jeg til dem men det hjalp ikke!

Kvalifiserer dette til diskriminering??
At jeg ikke skal få leaset en traktor bare fordi jeg ikke er gammel nok og ikke har noe problem med å få den betalt ned?

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: SG finans

hei. dette hørtes rart ut... men leasingselskapene er litt var nå for tiden.

har du regnskapsfører?? om så,kan du få han til å snakke med dem.

jeg leaset en jd 6330 gjennom sg finans på februar i 2008 og da var jeg 22 år gammel. og jeg hadde lite økonomi å vise til.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: SG finans

tok over garden på 18 års dagen min. En uke senere sto en ny slepeslåmaskin på tunet.. Leaset med sg finans. ingen problemer. kjøpt 2 nye traktorer og presse i år. ikke alt er leaset men sg finans har ikke sagt noe på alderen min(20)

Anonyms bilde
Morten_H_1
Gjest
Re: SG finans

Jeg har ikke regnskaps fører enda nei, har tatt den biten selv. Glemte å skrive at jeg spyttet inn 130.000kr i egenkapital (ca 18-19%)
Må si jeg ble veldig skuffet og hele helga ble ødelagt!

Anonyms bilde
Deerer_1
Gjest
Re: SG finans

Prøv å søke finans hos noen andre,da vel..

Anonyms bilde
OAA_1
Gjest
Re: SG finans

Enig med deerer. Kan det vera aktuelt med lån i bank? Kan du kanskje setja bilane i pant? Kva skal du bruka traktoren til? Forstår at leasing selskapa er litt fotsiktige og då, er nok ein del som har det litt slitsamt om dagen.

Anonyms bilde
kvegard
Gjest
Re: SG finans

Om du ikke har tidligere bet. annmerkninger på såpass nye ting ser jeg ikke problemet til SG. Men har selv godt fra å lease til eie ting selv, det er bedre med tanke på salg ol.

Men jeg ville hørt med nordea finans. Der er det ganske gunstig rente. Har en pickup som er leaset i GE moneybank og den var svært gunstig for den bilen.

Ring andre plasser og hør

Lykke til!

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: SG finans

Hei!
Vær sjeleglad du kje fekk leasing hos SG.E leasa ei gravemaskine....ei komatsu pc27...kjøpesum ca 270000..sleit fryktele mæ å få leasing i starten men fikk finansiering ette kårt....men ette dæ ha ting vore eit helevete...Det fins kje någgå som heite go service hos SG så ette 3 år va begere fult for min del så e prata mæ banken min, nordea. Tok opp et bedriftslån, og fekk ein my meir gunstig finansiering av maskina mi...med my bedre renter som kje fins hos SG. Og ein an ting som er mæ SG æ att døm har eit frekt oljefirma som heite Norden olje som aldri gir seg. Nei e ha sakt det førr og e si det ein gong og denna gongen si e det ått ælle der ute som har planer om å lease noe....gjer døkk sjøl ei kjempe tjeneste og kje bruk SG

Anonyms bilde
tsa_1
Gjest
Re: SG finans

Jeg fikk leasing på ny ts135a som 21åring og ny presse et år senere. Jeg er godt fornøyd med SG.

Bonden_1s bilde
Bonden_1
Logget av
Innmeldt: 23.09.2008
Re: SG finans

Skjønner ikke kritikken... Har akkurat leaset min 3 traktor hos SG i tillegg til presse,slåmaskin mm. Har ikke hatt en eneste ting å klage på noen gang. Alt har forløpt smertefritt hver gang. Kan trygt anbefale dem..

Anonyms bilde
Morten_H_1
Gjest
Re: SG finans

Da har jeg vært i banken, der var det ikke noe problem å finansiere!

Så da kommer det ny traktor om ca 8 uker :)

Idefox_1s bilde
Idefox_1
Logget av
Innmeldt: 23.09.2008
Re: SG finans

Dersom du ikke er kunde fra før, forstår jeg at de er litt tvilende om du ikke har regnskap eller noe å vise til. Et budsjett hjelper kanskje også?
Men jeg var 19 når jeg leaset min første traktor til 540 000, ingen problemer. Halvt år etterpå leaset jeg gjødselvogn til 180 000 (eneste de ønsket var regskapstallene).

Men tidene er forandret, og leasingselskap har slitt med unge folk som leaser uten å ha mulighet til å gjøre opp for seg. Da blir de sittende med maskiner de ikke kan få fra seg før de er mye nedbetalt.

Har både SR og SG, fornøyd med begge. Vanvittig bra kundeoppfølging fra SG spesielt. Ringer i alle fall en gang i ny og ne bare for å høre hvordan det står til. Begge har vært greie ved utkjøp. SG er de desidert beste til å sette ned renta hos meg. SR føler jeg er vanvittig treige.

Runes bilde
Rune
Logget av
Innmeldt: 23.09.2008
Re: SG finans

Jeg er litt forundret over at du kun undersøker hos ett leasingselskap? Og det helt uten å undersøke i banken? Hmmm.
Det er nok mange som taper stort på å lease slikt utstyr fordi mange tror dette er den eneste saliggjørende løsningen.
Alle må da undersøke leasing kontra banklån når de kjøper slikt utstyr. Regn først på hva sluttsummen blir på de forskjellige løsningene, deretter drar du innom en regnskapsfører og får forklart de fordelene og bakdelene mellom lån eller leasing. Tror nok mange da vil ende opp med lån i bank.
Leasing lønner seg stort sett der du er belånt til pipa fra før eller du bruker utstyret så mye at du må avskrive det etter 4-5 år eller at du planlegger store kapitalutgifter i nær framtid.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: SG finans

Jeg viser til innlegget fra Morten_H som startet denne diskusjonen. Påstanden om at SG Finans har aldersgrense mht. hvem som får innvilget leasing beror nok på en misforståelse og/eller utydelig kommunikasjon fra vår side (SG Finans). For å gjøre det helt klart: SG Finans har ingen aldersgrense når det gjelder hvem som får innvilget leasing. Alle foretak vil bli underlagt ordinær kredittbehandling. Av naturlige årsaker kan vi ikke gå inn på detaljer i saken her, men Morten_H er velkommen til å kontakte oss igjen.

Vi er Norges desidert største selskap innen leasing av traktorer og landbruksmaskiner, og ønsker gjerne flere kunder velkommen. Landbruksnæringen er en kundegruppe som vi har svært gode erfaringer med. Ring oss gjerne på 21632000 eller kontakt oss via www.sgfinans.no

Jeg vil på vegne av SG Finans samtidig få takke bl.a. tsa, Bonden og Idefox for god omtale.

Mvh
for SG Finans AS
Bård Hauge
Markedsdirektør

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: SG finans

Jeg viser til innlegget fra Bjørn-Kyrre. Vi beklager det dersom du har hatt dårlige erfaringer med oss i SG Finans. Uten å kjenne til bakgrunnen for din klage, mener vi at dårlig kundeservice ikke er representativt for vårt selskap. Tilbakemeldinger fra våre kunder viser en gjennomgående høy tilfredshet med vår service, men vi gjør nok feil iblant vi også. Vi håper vi får muligheten til å ønske deg velkommen tilbake ved en senere anledning.

For ordens skyld: SG Finans har intet eierskap eller relasjon til selskapet Norden Olje som det påstås i innlegget. Det må bero på en misforståelse.

Med vennlig hilsen
for SG Finans AS
Bård Hauge
Markedsdirektør

OS_1s bilde
OS_1
Logget av
Innmeldt: 24.09.2008
Re: SG finans

Jeg leaset her i høst en Valtra. Har aldri hatt leasing før og tenkte at jeg skulle prøve det, kan være en fordel når det er kortere nedbetalingstid (5år-&gt\;). I tillegg har jeg en del lån fra før og hadde ikke fått traktoren innenfor 60% sikkerhet, da fant jeg ut at det ville lønne seg med leasing. Jeg har fått dårlig erfaring med SG Finans, har vært mye tull synes jeg selv. Er innbetalinger som de ikke har fått med seg at jeg har betalt (startleie). Virker til å være svært tungrodd.. Ønsket å forandre leietiden på traktoren fra 5 til 4 år og da måtte jeg visst søke om det og greier. I tillegg har de vært svært trege til å forandre renten, maset på de en gang og da kom de brev med rentenedsettelse like etterpå.. Virket ikke helt seriøst. Kan jo tyde på at jeg har vært svært uheldig, ser at det er flere som har svært gode erfaringer her med SG. Men for min del så har jeg bestemt meg for å aldri ha noe mer med SG å gjøre etter jeg er ferdig med denne leasingen. Min lokale bank (DnB Nor) er mye mer samarbeidsvillig å ha med gjøre, ingenting som er noe problem der! I tillegg så blir renta justert med en gang, bare der sparer jeg mye penger..

Sauen_1s bilde
Sauen_1
Logget av
Innmeldt: 09.07.2012
Leasing SG finans

Leasing kan være greit, men SG finans er det bare å styre unna. Flere sier at de har mye skjulte gebyrer og du må lese kontrakt med lupe. En jeg kjenner spurte de om å få ned månedlig betalingsgebyr gjennom å bruke lettvinn digital løsning. Respekten de hadde for kunden var å ØKE leasingavtalen plutselig uka etter med en totalsum på snaue 10 000 kr. Dette er nærmest useriøst! 

FrankEs bilde
FrankE
Logget av
Innmeldt: 04.11.2019
SG finans

Hadde kontaktet bank istedet for leasing med SG finans. Dårlig service er min erfaring med disse.