Du er her

Kristines bilde
Kristine
Logget av
Innmeldt: 01.10.2018
Nybygg/påbygg

Eg står i startfasen av å overta garden heime. Me har ei gammal løe frå 70-talet med 50tonn kvote. Spørsmålet er no om me skal legge om til ammeku eller ikkje. Draumen er å bygge nytt til mjølkeku og bruke det gamle til ungdyr.  Ønskeleg med 100tonn mjølk, meir er det ikkje fôr til. Robot er òg ønskeleg då eg ser for meg at eg vil kunne delta litt meir på fritidsaktivitetane til ungane. Ville dette vore realistisk å få til?? Eller blir det for dyrt i forhold til kvote? Vil det vera økonomisk forsvarleg? Ser for meg at eg då jobbar fulltid på garden og mannen fortset i sin jobb.

Magnuslarsen96s bilde
Magnuslarsen96
Logget av
Innmeldt: 29.06.2018
Nybygg/påbygg

Hei :D jeg har tenkt en del på set samme som deg. Slik jeg har skjønt det og bygge nytt koster jo svært mye og skal ha en del 1000 liter i året for og forsvare dette. Det som jeg har skjønt er og eventuelt og fortsette vidre drift og ikke ha store utgifter på utstyr og maskiner. Etter noen år så bygge nytt fjøs slik at du får tilpasset eget behov ovenfor hva du foretrekker og liker. Det er nå det jeg har skjønt, men er fint med litt diskusjon og høre Pros/kons. :)

 

max700s bilde
max700
Logget av
Innmeldt: 23.08.2011
sinnsykt dyrt å bygge nytt te

sinnsykt dyrt å bygge nytt te melkeproduksjon. Kvotepriser hinnsides som gjør prosjektet vældig vanskelig. Nei sats på kjøttproduksjon med salg fra gården og turisme. En brøkdel av investeringer og tjene mer