Gå til innhold

Medlemskontigent i bondelaget?


Gjest

Anbefalte innlegg

Min kontigent er snaut 600 kr høyere dette året, iforhold til i fjor. Dyretall og jordmengde er den samme. Andre som føler det har steget vel mye?
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min kontigent er snaut 600 kr høyere dette året, iforhold til i fjor. Dyretall og jordmengde er den samme. Andre som føler det har steget vel mye?
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...
Gjest Anonym

Regninga fra Bondelaget ligger ubet hos meg enda. Grunnen er rett og slett at jeg må prioritere mat og stell av dyra.

Skammelig å ikke ha råd til å betale, men skammen må en vel leve med så lenge kassa er tom

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym
Jeg lot også være å betale... Synd, men det blir for dyrt. 5600 kr ble heller brukt på hjulgrabb i fjøset!
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym

Kan av og til være vanskelig å være enig i absolutt alt bondelaget foretar seg, MEN det koster å drive en organisasjon. Dersom den skal være på hugget, trenger vi dyktige ansatte der. De må ha konkurransedyktig lønn, ellers forsvinner de. Tror det er flere enn meg som har hørt om lønnsfest ellers i samfunnet de siste årene før finanskrisa. Vil tro at det har noe med dette å gjøre.

Har hørt argumenter som at når ikke inntekten vår øker fortjener ikke bodelaget mer kontigent.. prøv å si til avløseren at inntekten din har stått stille så han kan glemme lønnsøkning. sjansen er vel stor for at du går glipp av dine neste ferier. Jeg liker det ikke selv, men innser at de som jobber for oss må ha lønn i forhold til samfunnet forøvrig og ikke i forhold til oss.

Er dere misfornøyde, kan dere engasjere dere litt internt for å få bondelaget til å dra den retningen dere ønsker, eller bli mer effektive eller lignende?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest larsen_1
er ikke medlem i bondelaget, men i småbrukerlaget. jeg syntes den regninga jeg fikk var i høyeste laget, ringte og skulle melde meg ut, men den hyggelige mannen jeg snakket med, sa jeg måtte sjekke med forsikringsselskapet mitt hva jeg måtte betale ekstra i forsikringer på grunn av utmelding. og jeg betaler gjerne kontigenten min. på grunn av de gode rabattene småbrukerlaget har men forsikringselskapet.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 måneder senere...
Gjest spelarjakob_1

Dusteforbund??

 

Eg tenker på Svein Gislerud frå Modum !!

Som har fått endeleg forbod mot å drive med lafting. Støy er ikkje lenger noko problem - les vi.

 

Kva er problemet då ?

Personforføljing frå Modum kommune?

 

Kva skal vi med eit Bondelag som ikkje står opp - for ei slik sak ?

Og køyrer saka skikkeleg hardt.

Må Du vere innvandrar og grine på TV, for at nokon skal bry seg?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest stevekris_1

Jeg er ikke bonde, snarere en hobbybonde med interesse for landbruk og som følger med på saker i og rundt landbruk. Som så mange andre livnærer jeg meg i et godt betalt yrke i det private næringsliv innefor kommunikasjonsrådgivning. En ting som jeg som \&quot\;står\&quot\; litt utenfor synes er litt merkelig -og som for meg virker som en klar svekkelse av bondestanden, er at det er to organisasjoner. Bondelaget og småbrukarlaget.

 

Sikkert historiske årsaker, og små vs. store enheter osv., men det kommer vel en tid snart hvor landbruk og gårdsdrift uansett størrelse muligens bør klare å samle seg på en felles plattform overfor myndigheter, næringsliv og samfunnet forøvrig. Selv om det er mange ulikheter for små og store gårder, er det jo også mange fellestrekk - mange felles saker som er særdeles viktige. Lønn, yrkets utvikling, matproduksjon.

 

Den todelte modellen som er idag, gagner jo kun \&quot\;motparter\&quot\;. Et eksempel er jordbruksforhandlingene i år der småbrukarlaget hoppet av, og så kjørte bondelaget videre med staten.

 

En samlet bondestand ville etter min mening ha langt mer å slå i bordet med i eksempelvis slike sentrale forhandlinger. Ikke bare politisk, men i forhold til prissetting osv. osv. En splittet bondestand er en svakere bondestand i dagens samfunn målt i antall yrkesutøvere og yrkets oppfattede betydning i samfunnet. Synes bondeorganisasjonene i årevis har en merkelig svak fremtoning uten evne til å legge handling og tyngde bak for eksempel krav.

 

Men det er min subjektive mening, og henger kanskje ikke direkte i hop med størrelsen på medlemskontigenten...

 

:-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...