Anonyms bilde
Gjest
Kjøpe gård

Hallo. Jeg har fått tilbud å kjøpe en stor gård med mye areal for en grei penge vs takst ca 5mill, men det er mye penger for en å starte livet med. Har sauer på en gård jeg låner nå og som jeg kan flytte over til denne pluss jeg har jobb utenom. Vis renta hade stiga til 7% så måtte jeg ut med 33000månden i følge bank. Hva syns folk her inne og starte går med så mye i gjeld. Er 28år. Det står nå på gården ca 6000kubikk hogst moden tømmer furu og gran. og noe må stå 10-15år før det kan hogges. Og jakt leies ut for 25000året. Noen tips og hva syns dere.

Larss bilde
Lars
Logget av
Innmeldt: 27.09.2008
Re: Kjøpe gård

Tja, pengene får du sikkert igjen om det skulle bli så ille at du må selge den igjen.

Om du er heldig så er det oppnåelig med 300 kr kubikken i sluttavvirkning. (Herover er sag ca 500 og slip 200 kr pr kubikk, driftskostnader fra 100kr og oppover)
Her har du en mulighet til å kvitte deg med noe av gjelda, evnt midler til investering.

Ellers så kan det jo hende det er et fjøs på garden eller litt jord?

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Kjøpe gård

Det er fjøs til 80 sau. Det andre er bygga om til maskin lager. Før var det ca 100 mål dyrka nå ca 35 mål. Eier har latt det forfalle så må grøftes. Ca 50 innmarksbeite og ca 1800mål produktiv skog og masse lyng, myr, vann sånn uproduktiv skog til jakt og sånt. Jeg har odel på en gård men liten på rundt 7 50 mål og kan bare ha 20-30sau på den. Så frister og satse litt.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Kjøpe gård

Om du skulle bygd ny enebolig på kommunal tomt, med garasje og hage så går det 4mill da også. Så løp og kjøp!!!

Anonyms bilde
billy_the_kid_1
Gjest
Re: Kjøpe gård

Her får du ein kjempe plass til prisen av ein sentrumsleilighet. Buplass med intektsmulighet, går ikkje ann og få det bedre.......

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Kjøpe gård

Må jo ut med 30 Tusen I måneden I lån mye penger. burde jeg satse på mer sau vis jeg handler har ei 100% stilling nå og sau utenom. Nabo av meg har mix av villsau og svartfjes 100 stykk og 50 NKS han mener det jeg burde satse på. For å utnytte alt.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Kjøpe gård

Har fått tilbud av en jeg kjenner at han fikser opp alle jordene med nye grøfter og rør. Vis han kan jakt I xxx antall år. Er ikke interessert I jakt sjøl.

Anonyms bilde
Gomo_1
Gjest
Re: Kjøpe gård

Løp å kjøp!
Ta avtalen om gratis jakt mot fix av dyrka jord.
Invester alle pengene fra skogen i fjøset og eventuelt nydyrking om mulig.
100 mål bra drevet er nok til 150-170 sauer.
Dette betaler lånet og alle kostnader, så tror jeg du klarer å ha litt til investeringer også.