Du er her

Anonyms bilde
Gjest
Forsvarlig leiepris på forpakting

Hei, er det noen her som kan svare meg på hva som er gjennomsnittsleie eller forsvarlig leie på gardsbruk i dag inkl maskiner, melkekvote, dyr og driftsbygninger ingen bolig?
Har ein for hånd nå der den har ca 173" i kvote, 170 mål dyrka, ca 300 beite og 20 skog. 37 båsplasser i fjøset og plass til 42 ungdyr i binger.

Larss bilde
Lars
Logget av
Innmeldt: 27.09.2008
Re: Forsvarlig leiepris på forpakting

Det er helt vesentlig hvor i landet du er. Det går også ann å høre med landbrukskontoret om hva som er vanlig i ditt område.

Olas bilde
Ola
Logget av
Innmeldt: 23.09.2008
Re: Forsvarlig leiepris på forpakting

Vær forsiktig. Jeg hadde tenkt meg om lenge om jeg hadde leid alt. Fjøset kvota og jorda er grei. Kua og maskinene er verre. Særlig maskinene .

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Forsvarlig leiepris på forpakting

Garden ligger på Jæren som er et pressområdet når det gjelder priser, leieprisen er i første omgang bare 5 år og derfor er det mest aktuellt å leie maskiner og dyr nå. Blir tatt takst av alt før og etter forpakting. Dyra er greie å leie siden de vil være samme antall og noenlunde samme tilstand etterpå,men hvordan gjøres det med verdifallet av maskiner? Hvordan regnes leieprisene for maskiner og dyr?
Har snakkt med ein regnskapsfører men han kunne ikkje svare for mye alt han sa var at egentlig så er det markedet som bestemmer prisene, men anbefalte ikkje noe over 1 kr pr liter inkl bygn og jord.