Anonyms bilde
Gjest
Eneas energi

Har fått henvendelse pr. tlf. ang. avtale om samkjøp av strøm fra Eneas energi.
De påstår at man ved å la dem forhandle strømprisen for deg så skal du spare minst 15% på årsforbruket mot ett honorar på 1200- 2500.-!
Noen som har erfaringer med dette?
Er det svindel?

Anonyms bilde
øystein_1
Gjest
Re: Eneas energi

Hadde tlf. fra dette firmaet i går. Synes ikke det hørtes spesielt bra ut. Nokså ivrig denne selgeren også, og tok ikke et nei for et nei sånn helt uten videre. Måtte forklare ganske tydelig et par ganger at jeg ikke skulle ha noe strøm. Får jo ganske mye strøm bare for honoraret da.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Eneas energi

heihei. jeg har brukt Eneas i to år nå og må faktisk si meg godt fornøyd. jeg driver en rimelig stor melkeprod og har et forbruk på over 50 000kwh.jeg betaler et årlig honorar på 2900,men disse er tjent lett inn. Akkurat hvor mye jeg har spart har jeg ikke tall over,men fakturaene har hvertfall blitt mindre.
verdt et forsøk.

Mr.T_1s bilde
Mr.T_1
Logget av
Innmeldt: 23.09.2008
Re: Eneas energi

Hmm... Dette innlegget kom mistenkelig raskt etter at jeg hadde en selger på tråden. Fortalte at jeg hadde lest litt om dem på nettet og ikke ville bytte leverandør! Har du en e-post adresse, så blir det litt mer troverdig...

Karl Daniels bilde
Karl Daniel
Logget av
Innmeldt: 23.09.2008
Re: Eneas energi

Det er litt tricky det her å vite hvem som står bak anonyme brukere.
Må ærlig innrømme at jeg tar uregistrerte brukere litt mindre allvorlig, særlig om de er litt veldig for eller mot noe..

Kan hende det ikke er riktig, men det er liksom litt mer troverdig om man faktisk har registrert seg og har noen poster på forumet.

Anonyms bilde
svein.loeken
Gjest
Re: Eneas energi

Litt gammel tråd dette,men er det flere som har erfaring med Eneas Energy nå? De reklamerer med en besparelse på 35% på strømprisen for i år. (Målt mot spotpris).

Anonyms bilde
Apple_farmer_1
Gjest
Re: Eneas energi

Jeg skjønner ikke helt hvordan de skulle kunne oppnå det. Alle må kjøpe kraften på Nordpool. Selv har jeg flytende pris og da tar kraftlaget noe sånt som ett øre i påslag på spotprisen. Hvis noen hadde en oppskrift for å få det 35% billigere ville jo alle gjort det. Såvidt jeg kan skjønne måtte de da inngå langsiktige avtaler og hele tiden \&quot\;slå markedet\&quot\;. Hvis de ikke har Snåsakaillen i stallen vet jeg ikke helt hvordan de skulle få til det? Det som er for godt til å være sant er som regel nettopp det.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Eneas energi

Hei.

Som du skriver \'\'\'\'Apple farmer\'\'\'\' så må alle kjøpe strømmen sin hos Nordpool. Men, man kan kjøpe strøm på Nordpool nå, for år 2013 om man vil.
Dvs. at om man handler inn strøm i dag for hele 2013 til feks. 40 øre, så kan man selge denne igjen i 2013, om feks. markedet (spotprisen) ligger på 60 øre. Da har man tjent 20 øre per kWh.

Det er også store forskjeller hos hver enkelt levrandør. Du kan ligge å betale 30 øre på en variabel avtale, mens markedsprisen (spot) ligger på 50 øre i samme periode.

Eneas er vel en forvalter på strøm, der de opererer med et stort volum som de forvalter for kundene sine.

Så det er fullt mulig å \&quot\;slå markedet\&quot\; og komme under prisen på Nordpool. Innkjøp til rett tid, og langsiktighet.

Mvh Runis

Anonyms bilde
Hans_J_1
Gjest
Re: Eneas energi

Hei

Det ser ut til at jeg har fått eneas på nakken...
De ringte først for ca 3 uker siden å lurte på om jeg ville bli kunde. Det første de opplyste om i samtalen var at den ble tatt opp.
Det var her jeg begynte å ane ugler i mosen. Det virket som et godt opplegg med strømmen men han i telefonen var alt for ivri. så jeg ga etter og sa at han kunne heller sende meg et tilbud i posten. Men det jeg fikk var et a4 ark der det sto: skriv under her for å gi fullmakt til eneas til å slutte ditt gamle abonomang + noen sider til om info på hva det ville koste meg å bli kunde.
Det så forsåvidt greit ut men jeg torte ikke slå til fordi jeg ikke kunne finne noen brukerundersøkelser på firmaet eller annet relevant. så da sendte jeg en E-post til firmaet om at jeg ikke ville bi kunde. Men nå nettopp ble jeg oppringt å forespurt om hvorfor jeg ikke har sendt inn A4 arket med fullmakta på....
\'\'\'\'
men saken er at jeg ikke vil bli kunde hos eneas, men holde meg til min gamle leverandør. og det virker som om de ikke vil ta nei for et nei. er det noen som har vært i samme situasjon *?

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Eneas energi

Jeg var heldigere. Jeg sa at de kunne sende meg info på mail og har ennå ikke sett noe fra dem. Forøvrig spurte jeg selgeren om de jobbet gratis for å kunne skaffe såpass billig strøm \;oP

Anonyms bilde
Hans_J_1
Gjest
Re: Eneas energi

hehe,
Trur e må slutt å få teng i postn i såfall, å heller få det på mail :)

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Eneas energi

Jeg fikk telefon fra en hyggelig kar fra Trondheim i dag og samtalen ble tatt opp på bånd. Jeg ville spare ca. 35% pr. år og det skulle koste kr. 1.200,-. Han brukte lang tid på å spørre og kartlegge mine produksjoner. Mitt forbruk er ca. 45.000 kWh.
Jeg fikk han til å sende en mail da jeg ikke ville ta en avgjørelse pr. tlf. Mailen så ryddig og grei ut og opplegget er fristende. Noen andre som har erfaring?
Jeg forsto det slik at de har egne \&quot\;strømmeglere\&quot\; som hele tiden lager nye avtaler for deres ca. 7000 kunder ut fra hva som er gunstigste pris. Det var i flg. han 5000 bønder som er kunder i Norge.

Anonyms bilde
svein.loeken
Gjest
Re: Eneas energi

Det er nok veldig tvilsomt om du vil spare 35 % pr år. I 2009 hadde Eneas en gjennomsnittspris som lå litt OVER det jeg betalte hos min nåværende strømleverandør. Noe som antagelig skyldes at de hadde kjøpt inn dyr strøm året før. (Da prisene var veldig høye en periode). I år kommer de sikkert til å ligge noe under, da markedsprisen var høy i 1.kvartal, og de kan ha gjort avtaler om billigere strøm på sommeren i 2009. Ved å følge med i strømmarkedet hele tiden, så kan det nok hende de kan klare å skaffe i snitt noe billigere strøm enn markedsprisen, men 35 % er ganske tvilsomt. Og så tar de jo et årlig honorar. Mener å huske de skulle ha 1800 kr av meg.

Anonyms bilde
Thor_Helge_1
Gjest
Re: Eneas energi

Har blit kontakta av eneas og brukt god tid til å finne ut om eg skulle prøve dei, har etter å snakka med dei ca 4 ganger over eit par veke bestemt meg for å prøve det. bruker ca 120 000 kWh og må betale 3900,- (ca 3,25 øre kWh) for tenesten. Prøver dette og ser om det kan være noko, er fortsat litt tvilende...

Anonyms bilde
Hans_J_1
Gjest
Re: Eneas energi

No ha de ringt igjenn, mett i fjøstia. Og denj her gongen sa de at e va kunde hos de. Og at e mått skriv under fullmakts breve så de kunn endre strømlevrandør tel seg sjøl. Dæ ser ut tel at e må ha de som levrandør like væl. Dæ ska seies at de ikkje gir seg hves at man ikkje sei nei. og vips så e man kunde utn å egentli ha sagt ja tel dæ.

Anonyms bilde
peugeot_1
Gjest
Re: Eneas energi

Ble oppringt av en trivelig dame fra Eneas i dag med tilbud om svært fordelaktig pris på strøm. Har en ganske bra avtale på fastpris for 2010 og greier ikke å forstå at de kan levere til så lav pris. Dama ble etter hvert ganske pågående og greide å få meg mildt sagt forbannet.Det får nesten være måte på å markedsføre sitt produkt. Det virket nærmest som at jeg ble presset til å skulle inngå avtale med de. Da jeg spurte etter referanser fra mitt distrikt ble det derimot veldig vagt. Kan kanskje være noe å spare for kunder med stort forbruk men ikke mye å spare for meg med mindre forbruk, Skulle ha 1700.- kr for å \&quot\;administrere\&quot\; min avtale. Fikk ikke avtale med meg! Styr unna!

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Eneas energi

Ser ut til at det er flere i samme båt her.. Ble oppringt av ei tilsynelatende trivelig dame som prata i ett sett om hvor bra dette var, det eneste jeg trengte gjøre var å skrive under på en fullmakt. Jeg sa at hun fikk sende skriftlig info pr.post fordi jeg ikke ville ta en avgjørelse uten og ha lest villkår etc. Fikk papirer i posten som jeg så igjenom og fant ut at jeg ikke ville gå inn noen avtale med dem så jeg returnerte aldri noen fullmakt. Etter dette begynte denne damen og ringe 3-4 ganger daglig, men jeg har 1881 mobilsøk og så hvem som ringte så jeg tok ikke telefonen. Dette fortsatte i mange uker, men så ble det stille. Etter noen mnd fikk jeg en faktura fra dem, noe jeg ikke betalte da jeg ikke hadde bestilt noe og de ikke hadde noen avtale med meg. Det gikk et par mnd til, så ringte en mann denne gang og etterlyste fullmakten. Jeg sa at jeg ikke ønsket noen avtale med dem, men det påsto han at vi hadde en mundtlig avtale på. Det har dere ikke sa jeg som ba om bevis på dette, noe jeg ikke fikk. Så idag kom det ny fullmakt et halv år etter forrige faktura,med en purring på forrige faktura. Stiller meg svært skeptisk til dette...

Anonyms bilde
tracker_1
Gjest
Re: Eneas energi

Jeg ble oppringt av dem før jul. Selgeren presenterte seg og sa \&quot\;denne samtalen blir tatt opp\&quot\;. Da ble jeg en smule skeptisk og var veldig forsiktig med å svare ja på spørsmålene han stilte meg. Han var veldig interessert i E-post adressen min så han kunne sende meg et tilbud, men den fikk han ikke av meg. Har heldigvis ikke hørt mer fra dem.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Eneas energi

Jeg skrev avtale med Eneas i fjor vår etter en oppringing fra en kundekonsulent. Det virket ikke veldig profft der og da, men jeg hadde variabel pris fra Trønderenergi fra før og da kan det ikke bli stort dyrere samme hva man velger. Så etter noe knoting med fullmakt var jeg tilslutt en av Eneas disipler. Nå får jeg strømmen fra Los via Eneas og dette fungerer veldig bra for meg. Strømmen er absolutt blitt billigere, om det er 35% billigere har jeg ikke regnet på men i hele vinter har jeg betalt 38,5 øre pr kw fastpris, og gjeldende spotpris fordelt 50/50 mellom fast/spot på regningen. Sjølvsagt har jeg ennå nettleie fra Trønderenergi som er landets dyreste. Jeg bruker ca 130 000kw totalt i året så det monner da litt.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Eneas energi

Hei kan med sikkerhet ikke anbefale eneas for noen da jeg har nå hatt dem i ett år og aldri har jeg hatt større regninger og vist en legger til honoraret så blir strømmen ennå dyrere, sitter nå å skriver oppsigelse, for hele året betalte jeg en gjennomsnitts pris på strøm på kr 45,27 øre. og da hadde ett av de dyreste strømmleverandørene en pris på 33 øre på fastpris. Du sparer ikke noe du kan legge på 15%

---

Innlegget er redigert på grunn av brudd på våre retningslinjer.
webmaster@askmedia.no

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Eneas energi

Sjekk bindingstid før evt underskrift på slike avtaler!

Eneas reklamerer med at de er så og så mye rimeligere enn en \&quot\;typisk spotprisavtale\&quot\;. Hva er det?
Blir litt som førpris i reklamene, dette.

Anonyms bilde
tracker_1
Gjest
Re: Eneas energi

Tor Roger\; Spørs om det blir så enkelt å si dem opp... Som kjel sier så må du sjekke bindingstiden på kontrakten. Tror dem opererte med 3-års avtaler, og da er du nok \&quot\;stuck\&quot\; med dem en stund til :-(
Dem har ringt meg noen ganger siden jeg skrev forrige innlegget mitt, men har en telefon nå som jeg enkelt kan blokkere telefonnummer fra selgere. Bare ta et søk på Google så ser dere at dette er et firma en bør styre langt unna!

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Eneas energi

Må bare si at ENAS bør dere holde dere unna.
Jeg ble oppringt høsten 2010, av en meget pågående selger. Med lovnader om betydelig besparelser på strømregninga.
Desember 2010 takket jeg ja. Høsten 2011 ba jeg om utskrift på forbruk/pris for å sammenlikne med andre. Da fikk jeg ett nærmest uforståelig oppsett.

Jeg så at avtalen ikke var lønnsom, skiftet leverandør november 2011.
Da fikk jeg mail fra Enas, den sa jeg ikke kunne si opp avtalen. Binding var i 3 år, fordi de hadde forhandlet frem en fastprisavtale for 3 år...

1. Det var ikke det selgeren sa, han sa de var \&quot\;på hugget\&quot\; og skulle forhandle pris hele tida.

2. Jeg sa jeg ønsket \&quot\;tapen \&quot\; for salgsamtalen. Den fikk jeg ikke, men etterhvert frafalt de kravet med bakgrunn i hva jeg sa i samtalen.

Stryr unna ENAS om du ønsker en problemfri hverdag!!

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Eneas energi

Jeg skrev under avtale sommeren 2010 der det står at de forhandler 3-årige avtaler for kundene men ikke et ord om bindingstid. Forutsetningen fra min side var at betalingen skulle skje etterskuddsvis, grunnet i tidligere erfaringer med kraftselskap som gikk konkurs med resultat at det var nødvendig å betale dobbelt opp for strømmen. Dette var en avtale som ble bekreftet over telefon men som de aldri har tatt hensyn til og pr. e-post sier ikke lenger er mulig. Nå har jeg nettopp skiftet leverandør men Eneas hevder jeg er bundet til 2015 og krever meg for honorarer og avgifter frem til da... Har sendt mail om det til konkurransetilsynet.

---

Innlegget er redigert på grunn av brudd på våre retningslinjer.
webmaster@askmedia.no

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Eneas energi

Henger meg på i rekken av misfornøyde eneas-kunder. Var skeptisk til opplegget allerede før signering men tenkte at det kunne ikke koste allverdens å prøve dem. Så feil kan man ta. Det har kostet VELDIG mye mer å bruke eneas enn min tidligere spotprisavtale... Det som er typisk er at ENEAS har &quot\;forhandlet&quot\; seg fram til spotpris i hele perioden.... Altså er det null besparelse\; kun forvaltningshonorarer og andre ekstrakostnader.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Eneas energi

Får slenge meg på jeg også. Jeg var dum nok til å inngå avtale med Eneas. Selger sa selvfølgelig ingenting om bindingstid. Så da jeg sa opp avtalen i sommer fikk jeg klar beskjed om at dette var avtalebrudd og at om jeg ikke annulerte skifte av kraftleverandør ville Eneas fakturere meg årsgebyr + "\;ekstra forhandlingskostnader"\; ut avtaleperioden. Jeg fortsatte derfor hos Eneas.... Til dere som er kunder hos Eneas: Husk for all del å si opp avtalen med en gang, ellers risikerer dere at Eneas fremforhandler ny "\;portefølje"\; og denne vil da ha nye 3 års varighet uten mulighet for oppsigelse!

---

Innlegget er redigert på grunn av brudd på våre retningslinjer.
webmaster@askmedia.no

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Eneas energi

Enig med alle som sier en bør holde seg unna Eneas. Skrev uheldigvis under en avtale i september 2010 som skulle gjelde i inntil 36 måneder. Jeg har nå sagt opp avtalen, men nå gjelder den til 31.12.2014 hva f... skal en gjøre med slike !!!

---

Innlegget er redigert på grunn av brudd på våre retningslinjer.
webmaster@askmedia.no

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Eneas energi

Da jeg fikk konvolutten i posten som jeg skulle skrive under på å sende tilbake ble det utsatt å glemt . da fikk jeg telefoner om att jeg hadde en avtale med dem om strøm men att di ikke kunne få overført meg til dem uten å ha skrevet under . jeg hadde da fått høre hva slags firma dette er å sa til dem att jeg aldri kom tel å levere inn noe skriftlig avtale . enda dreiv dem i ca 1 års tid å ringte å skulle få meg til å levere avtalen med underskrift . nå er det en stund siden jeg har hørt noe fra di så di har nok gitt opp . synes det er litt merkelig måte å få nye kunder på. når jeg leser her hva andre har av erfaringer er jeg virkelig glad for att jeg ikke har bundet meg til detta selskapet der.

---

Innlegget er redigert på grunn av brudd på våre retningslinjer.
webmaster@askmedia.no

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Eneas energi

Oppdaga etter ei stund at eg ikkje sparte noko og bytta leverandør. Fekk då samme beskjed som fleire andre her at eg hadde binding til 2014 og måtte betale honorar til då. Eg betalte for det året eg sa opp i, 2011, og har ikkje høyrt meir. Håper dei har gitt seg, ellers går eg til fobrukerombudet, dei har kun lov å selge til firma, og eg har ikkje firma som brukar straum, berre utganger dyr. Vil anbefale alle å styre unna.

---

Innlegget er redigert på grunn av brudd på våre retningslinjer.
webmaster@askmedia.no

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Eneas energi

Over telefon fikk jeg inntrykk av at jeg skulle betale for at de skaffet meg den rimeligste strømmen men hørte ikke noe om bindingstid.Tenkte det var ok å prøve de men synes det ble dyrt. Når jeg skulle si opp fikk jeg beskjed om at jeg var bindt opp ut år 2015. Føler meg skikkelig lurt og ser det er mange som er gått i samme felle. Skulle kanskje dannet en organisasjon og gått sammen mot Eneas?

---

Innlegget er redigert på grunn av brudd på våre retningslinjer.
webmaster@askmedia.no

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Eneas energi

Kjære døkk alle sammen, lær døkk å si nei til alt som ringer og byr fram varer/tjenester, det er stort sett svindel. Om produktet hadde vært så billig/bra så hadde det solgt seg sjølv, og da har det ikkje vært nødvendig og ringe rundt og prakke på folk produktet.

---

Innlegget er redigert på grunn av brudd på våre retningslinjer.
webmaster@askmedia.no

Anonyms bilde
Sofus_1
Gjest
Re: Eneas energi

Jeg driver et lite firma her på Østlandet, i 2010 inngikk vi en avtale med Eneas, selvsagt med det formålet å spare penger på enrgiforbruket. Selger var selvsagt her som alle andre plasser utrolig ivrig. Lovet innsparinger osv. Avtalen skulle vare i 3 år, ikke et sekund lengre! Idiot som jeg er tok jeg selger på ordet og inngikk avtale med Max Kraft nå sent i juni. (Eneas tar et forvaltningsgebyr som utgjør 3-4 øre KWH og kan aldri bli billigst.). Ja, ja, så får jeg nå et krav fra Eneas på 10.200 kroner + mva. for å ha brutt kontrakten. Avtalen var selvsagt ikke opphørt etter 3 år, men automatisk fornyet med nye 3 år da jeg ikke hadde skriftlig sagt opp avtalen. I tillegg påstår de at jeg må betale 500 kr. + mva til kraftleverandøren pr. måler, hvilket kraftleverandøren avbekrefter da de har brutt samarbeidet med Eneas på grunn av at de har samme syn på selskapet som jeg har. Nei aldri, aldri tegn en avtale med Eneas, gå heller direkte til kraftleverandørene og be om en pris uten noen form for binding! Binder du deg til noe så blir du som oftest lurt uansett! Har du inngått en avtale med Ehneas, så si den opp skriftlig øyeblikkelig om du ikke vil la bordet fange deg og blir evig Eneas fange!

---

Innlegget er redigert på grunn av brudd på våre retningslinjer.
webmaster@askmedia.no

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Eneas energi

Er som mange andre her fanga av Eneas, føler meg skikkelig lurt. Utrolig at de får fortsette slik!!! Ser forslag her inne om å gå sammen for på den måten å bli sterkere og kanskje komme fri fra. Har fått en mail om at bytte av leverandør er avtalebrudd og det vil koste meg dyrt. Men hva med deres &quot\;avtalebrudd&quot\; ? Jeg har ihvertfall betalt mer for strømmen siden desember 2010 og nå skal jeg liksom være bundet ut 2015!!!

La oss danne en gruppe å prøve og stoppe dette, skape litt blest og advare andre mot å gå på dette!

Jensb_1s bilde
Jensb_1
Logget av
Innmeldt: 25.11.2011
Re: Eneas energi

Vet ikke hvordan dere skal komme dere bort fra Eneas før tiden uten å blø. Men unngå for alt i verden å bli &quot\;automatisk&quot\; videreført for en ny &quot\;kontraktsperiode&quot\;.

SI OPP, og i god tid før &quot\;kontrakten&quot\; utløper og bruk gjerne mail, det går raskt og da har du kopi og sendetidspunkt. Forlang å få en bekreftelse på at oppsigelsen er mottatt og registrert hos dem. Men pass på å formulere det slik at det IKKE KAN misforstås.

Da kan dere unngå denne utidige &quot\;videreføringa&quot\; av &quot\;kontrakten&quot\;. Pass også på at ikke oppsigelsen gjelder fra skrivende tidspunkt, men at dere IKKE skal ha fornyelse.

Jeg sa nylig nei til Fjorland Kraft eller energi? Husker ikke navnet. Men ble oppringt for mange år siden og skulle få så-og-så billig strøm. Det fikk jeg jo og. I et års tid eller noe slikt. Da var plutselig avtalen utgått.!!! Dermed steg prisen med 50 %...

Jeg bytta leverandør for et par år siden. Her forleden var dem frekke nok til å ringe meg på nytt for å tilby strømavtale. Gjett hva svaret mitt ble.... :-)

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Eneas energi

Samme erfaring her, som så mange andre ser det ut til.
Vi har sagt vi vil ta dette til retten, men de holder på fortsatt. De klarer tydeligvis å skremme mange til å betale til slutt.
De har tydeligvis funnet seg en nisje der de utnytter småbedrifter og enkeltpersonsforetak på denne måten siden vi ikke kan bruke forbrukerrådet.
Jeg er gjerne med å tar dette rettens vei eller stiller opp i media.
Ser jo at det er mange referanser på denne siden for en større sak i media!

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Eneas energi

Innlegget er redigert, da det kommenterte et innlegg som er slettet.
webmaster@askmedia.no

---

(...) Det er jo åpenbart at vi skal ha penger tilbake når vi ikke har fått varen vi ble forespeilet! Vi har vel hatt nok med å tenke på å komme oss unna dette, men hele saken blir jo mye mer inspirerende når vi får snudd den i denne retningen! Tydelig et konsekvent mønster de opererer etter. Begynner å bli overveldende mange like tilfeller, og jeg skjønner egentlig ikke at de kan tåle at dette blir belyst gjennom en rettsak, med dertilhørende mediadekning. Noen som vet om tilfeller som har nådd rettslokalene?

 

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Eneas energi

Hei! Vi er i samme situasjon som dere andre her inne. Vi har også prøvd å komme oss ut av dette, men pga bindingstida er vi pålagt å betale nesten 4200,-/år ut 2015...grrr...utrolig irriterende. Noen som ikke har betalt kravene sine?

---

Innlegget er redigert, da det kommenterte et innlegg som er slettet.
webmaster@askmedia.no

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Eneas energi

Hei! Situasjonen er den samme for meg som for dere andre her! Mente jeg hadde inngått en treårig avtale, og sendte e-post med oppsigelse, som ikke hadde gått gjennom.Dette ble ikke oppdaget før jeg fikk krav på ny avtale.Jeg hadde da varslet mitt e-verk om overtakelse av mitt strøm-abonnement! Prøvde pr. tlf, og e-post å forklare situasjonen, og at jeg ville skifte strømleverandør fordi avtalen med dem ikke hadde gitt meg billigere strøm,men dyrere! I svaret på min e-post går det frem at avtalen som jeg underskrev og trodde var treårig, er gjort slik at den fornyer seg hvert år og alltid har att to års binding!!! Dette ble det ikke informert om!! Garantien var og at de skulle dekke tap,så jeg i verste fald skulle gå i null!!!! Svaret jeg fikk igjen på mine-post var at vis jeg kom tilbake til dem skulle de redusere sitt krav til årlig kr.2900,-, men valgte jeg å bryte avtalen ville de måtte kreve meg for kr. 3900,-, pluss kr. 500,- i måleravgift til strømleverandør!! Støtter fult ut en anmeldelse/rettssak!!!

---

Innlegget er redigert på grunn av brudd på våre retningslinjer.
webmaster@askmedia.no

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Eneas energi

Etter at jeg skjønte tegninga sa jeg opp avtalen og har konsekvent nektet å betale forvaltningsgebyret med henvisning til at de ikke har klart å gi billigst kraft slik garantien deres er.
Det var masse epost fram og tilbake. De nekter også plent å spille av opptakene som var gjort av de første salgs-samtalene via telefon.

Til slutt effektuerte de oppsigelsen før bindingstiden var over...

Anonyms bilde
Nils_Petter_1
Gjest
Re: Eneas energi

Til alle som mener seg svindlet av Eneas.
Ta kontakt pr. e-post, eller gå inn på denne FB gruppen:
https://www.facebook.com/groups/moteneas/

Håper å kunne dra i gang noe i sammarbeid med Bondelaget.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Eneas energi

Jeg er også bundet med 3 målere ut 2016. Jeg bruklte alle mulige argumenter og fikk til sist aksept for å stå¨ut 2014, men deretter fra 01012015 var jeg fri. jeg slapp også å betale adm gebyret på ca 4000 for 2014. Ikke fornmøyd, men var det beste jeg fikk til.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Eneas energi

Jeg inngikk avtale med Eneas i 2010. Fikk i dag en tlf fra ett annet selskap og ble tilbudt strøm til spotpris. Selv om strømprisen kan variere ser jeg at den avtalen jeg har hverken vil, eller har gitt, noen besparelse. Og hvis man i tillegg tar med de 4200 kr jeg må betale for at slike &quot\;lukurative &quot\; avtaler skal tegnes for meg hvert år, betaler jeg nok mer for strøm nå enn det jeg noen gang har gjort.

Jeg fikk meg en liten overraskelse da jeg ringte Eneas for å si opp avtalen. Jeg trodde jeg var bundet i tre år for deretter å kunne si opp avtalen når jeg ville(det var ingen selger som opplyste meg om at avtalen hadde løpende binding tre år frem i tid. Jeg fikk også opplyst at det kom et &quot\;gebyr&quot\; fra Energi Salg også, 500 kr per måler pluss de utgiftene de måtte få i forhold til avtalebruddet.

Etter å ha snakket med Energi Salg har jeg kommet frem til at jeg må bli der jeg er frem til 1/1/2017. Eneas skulle ha 6800kr eks mva mens Energi Salg skulle ha 9660 kr eks mva. Dette er jo helt uaktuelt å betale, men avtalen med Eneas ble i sagt opp i dag, så om tre år er jeg fri. Jeg har i det minste lært å ikke inngå avtaler uten å lese det med liten skrift.

Nå skal jeg nok en gang ringe Eneas, denne gang for å be om å få høre på opptaket, og krysser fingrene for at det kanskje finnes en utvei der. En ting er i alle fall sikkert: hvis det noen gang ringer en selger fra Eneas skal han, eller hun, få så ørene flagrer, for så sint er det lenge siden jeg har vært \;)

Anonyms bilde
ravi_1
Gjest
Re: Eneas energi

Nå betaler jeg motvillig siste gebyr til dette firmaet. Fra nyttår er jeg fri etter flere år. Paven bannlyste dhrangheta-mafiaen nå nylig. Hadde han kjent til eneas hadde de trolig blitt nevnt i samme åndedrag. http://knyt.se/groups/allmanna-konsumentfragor/forum/topic/-eneas-energy-/

---

Innlegget er redigert på grunn av brudd på våre retningslinjer.
webmaster@askmedia.no

Anonyms bilde
midtgaarden_1
Gjest
Re: Eneas energi

Kanskje litt OT av meg å ta opp dette her, men er http://www.eneasbroker.no samme greia som http://www.eneas.no/selskapsinformasjon/om-eneas/ ?

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Eneas energi

Ble lovet aktiv forvaltning med kjøp av strøm på terminkontrakt. Dette skulle bli vesentlig billigere enn spotpris. Strømmen ble levert av LOS. Jeg var nok ikke flink nok til å undersøke hva jeg faktisk fikk, før i etterkant. LOS bekreftet da at det jeg betalt for var standard Spot med tillegg, noe som dårligere enne det jeg hadde fra før og ikke i nærheten av hva jeg hadde blitt lovet av Eneas.

---

Innlegget er redigert på grunn av brudd på våre retningslinjer.
webmaster@askmedia.no

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Eneas energi

Si nei til alt av telefonselgere som ringer, alltid! Angrefristloven gjelder ikke deg som næringsdrivende. Har enda tilgode å høre om noen som har gjort et bra kjøp over telefonsalg. Og dere som har inngått avtale med Eneas energi. Gi skriftlig beskjed om at dere sier opp avtalen i god tid, ellers blir den automatisk fornyet med tre nye år.

Neste gang en telefonselger ringer, bare si NEI, eller legg på. Så slipper dere å bli lurt, for lurt blir man hver gang man sier ja!

Anonyms bilde
ravi_1
Gjest
Re: Eneas energi

Som nevnt i tidligere innlegg her, ble jeg kvitt eneas fra nyttår. Trodde jeg.
Etter å ha sjekket litt fant jeg ut at det kanskje var like greit å fortsette å kjøpe strøm hos Hafslund, som var samme leverandør som eneas hadde. Hafslund kom greit ut på en prissammenligning jeg fant på nettet.
På nyåret var jeg i kontakt med en Hafslund-dame som jeg oppfattet skulle ordne opp, og som hadde medfølelse for all frustrasjon med eneas.
På fakturaene fra Hafslund har det stått noe sånt som &quot\;samkjøp eneas&quot\;
Jeg ringte Hafslund i september, og fikk vite at jeg fremdeles fikk strøm til eneas-pris.
Jeg gjorde meg veldig myndig og gav beskjed om at hvis de skulle øyne et mikroskopisk håp om å få beholde meg som kunde var det nødvendig å kreditere differansen mot spotpris for hele året.
Det kom drøyt 6000 kroner for perioden januar til og med august.
Jeg har et årsforbruk på ca 90.000 kwt.
Kjapt grovt regnet betyr det kanskje at en gjennomsnittlig gårdbruker har et årlig tap på 10000 kroner medregnet forvaltningsgebyret, sammenlignet med å kjøpe strømmen selv direkte fra kraftleverandør.
Etterpå ringte jeg eneas, og snakket med en dame som sa at jeg ikke kunne klage på noe i og med at jeg ikke lenger hadde noe kundeforhold der.
Hun kunne også informere om at eneas ikke gjorde noen henvendelse til kraftselskaper ved avtalestopp.
Det må kunden selv ordne. Ellers koster strømmen eksempelvis 10øre for mye til du finner det ut sjøl.
Eneas har virkelig tatt oppgaven som strømkjøper seriøst.
Måtte de få strøm!

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Eneas energi

Skriv for all del ikke under en tri års kontrakt med disse folka ! Det er nemlig ikke enkelt å si opp. Det kommer ikke tydelig frem at du binder deg for en triårsperiode som de kan reforhandle når som helst i perioden og spesielt oppgir de dette hvis du forsøker å si opp. Her er det ugler i mosen !!!!!!.

---

Innlegget er redigert på grunn av brudd på våre retningslinjer.
webmaster@askmedia.no

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Eneas energi

aldri mere eneas. vi sliter og med å komme oss ut. en dame ringte og solgte Norges beste strømavtaler. har prøvd å si opp lenge, men uten resultat. tror vi satser på møte i forliksrådet. flott at det er laget egen nettside for dette, så folk kan spore før inngåelser av kontrakter. mvh Bengt pettersen

---

Innlegget er redigert på grunn av brudd på våre retningslinjer.
webmaster@askmedia.no

geokris bilde
geokri
Logget av
Innmeldt: 04.12.2014
Re: Eneas energi

overfør abb til kjerringa..... ferdig med eneas :D

Anonyms bilde
morten helsing
Gjest
Re: Eneas energi

Dette er et firma som informerer helt annerledes når de hanker deg inn som kunde i forhold til hvordan de behandler deg  når du er bundet av  en tre års avtale. De ligger nå nesten 20 øre pr kwh høyere i pris en mange av konkurentene og det er umulig å komme ut av avtalen.

Oppfordring til andre potensielle kunder er rett og slett å holde seg unna!

---

Innlegget er redigert på grunn av brudd på våre retningslinjer.
webmaster@askmedia.no

Sider