Du er her

Anonyms bilde
Gjest
Drive gårdsbruk uten erfaring

Hei alle

Vi er en familie på 4 som fantaserer om å selge huset her i by'n og kjøpe et billig småbruk på landet. Tenkte i prisklassen 1,5-2 mill. Mannen er nokså handy og kan gjøre en del selv. Vi har et hus som vi sannsynligvis vil kunne dra inn ca 800 000 i salgsgevinst på, men vi vil jo da uansett måtte ha et lån på ca 1,2 eller lignende, Og antar det er en del utgifter i forbindelse med oppstart i tillegg..

Ingen av oss har drevet noe lignende før. Vi tenkte da at vi kunne starte i det små, være selvforsynte med grønnsaker/kjøtt, og forhåpentligvis fisk, hvis det er et fiskevann i nærheten. Mannen har en liten biinntekt på 10-13 000 i måneden han kan fortsette med, men jeg har ikke noe sånt og vil måtte være uten jobb og inntekt. Det vi ønsket på sikt var å leve av eggsalg, kjøttsalg, eventuelt en slags type "besøksgård" eller lignende. Og så ha litt annet i tillegg, sånn som salg av ved, honning, ull, etc + kattepensjonat for å spe på.

Vi er veldig glade i dyr, og forberedt på bruke mye tid på å sette seg inn i det som trengs. Vi er også forberedt på å leve sparsommelig de første årene, uten nye biler og turer til utlandet. Men det jeg lurte på var om det egentlig var realistisk i det hele tatt å starte opp noe sånt uten erfaring, og uten noe særlig penger? Er det i det hele tatt mulig?

Vi tenkte dette som et fulltidsprosjekt og ikke som et hobbyopplegg.

Er det noen av dere her inne som har gjort noe lignende? Hadde satt veldig stor pris på erfaringer fra andre. Vi er som sagt bare i tenkeboksen, og har ikke gjort noe aktivt ennå.

Larss bilde
Lars
Logget av
Innmeldt: 27.09.2008
Re: Drive gårdsbruk uten erfaring

Alt er mulig. Noen lykkes med det de satser på, andre ikke. Sånn vil det alltid vara. Tror det er mye mer penger i katt/hundepensjonat enn andre småskala dyreproduksjoner. Vi har en nabo, han får mye bedre døgnpris på katt og bikkje, enn det han oppnår på hest. I tillegg spiser katt og hund billigere, trenger mindre plass. Det er heller ikke all verden av låve du trenger for å kunne lage plass til katt og bikkje.

Honning er jo også fint, det krever heller ikke all verden av investering.

Vanligvis er problemet at man kun ser begrensninger med det man har istedenfor potensiale.