Gå til innhold

BOKFØRING...PRIVAT -SALG/KJØP av TRAKTOR før/etter årsskifte


Anbefalte innlegg

Ved salg/kjøp av traktor etter årsskiftet(..jan 2010),mellom privatpersonar(-momspliktige)kan ein vel datere rekning frå før årsskifte ( 31/12/09) og dermed få igjen moms og få avskriving for 09. Eller må traktor vere registrert på ny eigar før årsskiftet...?..ev.også penger vere overført til selger før årsskiftet..?.Ved kjøp frå forhandler er det vel verre å få dette til...
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest oddski_1
Det er vel når traktoren er overlevert som teller. Om du kjøper før 31.12, kan du avskrive denne for hele 2009 selv om du ikke betaler før til neste år.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest oddski_1
PS: Mener min far gjorde det omvendt en gang, dvs betalte før 31.12, men fikk levert etter 01.01(reg. pliktig objekt). Endte med at det ikke kunne regnskapsføres før året etter(leveringsår.): Jeg kjøpte en rundballriver først januar, denne tok selger å anså som solgt i desember, så jeg kunne avskrive den, samt få igjen momsen på foregående år.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Forskuddsfakturering er ikke lenger lov. Altså må traktoren være levert før nyttår for å kunne avskrives i 2009. Momsen følger strengt fakturadato, ikke leveringsdato. Et maskinfirma kan lovlig levere traktoren 31/12, og fakturere den 2/1 året etter på en helt lovlig måte. Må da faktisk vente et år ekstra på å få igjen momsen, men kostnaden skal føres på gammelåret. Dette er Innviklet, så sørg for å få fakturaen på samme året som varen er levert. Da er alt greit.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym
Det er vel helst selger som skriver faktura/regning på handelen og har den skjedd etter årsskifte så vil vel han ha avskrivinga og beholde momsen på den også. Skjer handelen på nyåret så skjer den på nyåret.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...