Du er her

Anonyms bilde
Gjest
kalking av beiter

Har endel beiter som er såpass slette at de kan spres kunstgjødsel på men for uslette for kalkvogn. Driver intensivt og skulle gjerne hatt ph'en opp, er blitt mer og mer smør blomster(gule) og på det værste er det nå som et gult teppe. Det finnes granulert kalk men da kun med tilsatt magnesium, og det er veldig høyt nivå av dette i jordsmonnet her, hadde noen kuer som fikk kramper og mye rart for mange år siden da vi prøvde oss med granulert kalk med magnesium. Meg kjent fins det kun kalk med tilsatt magnesium, og det er da ikke et alternativ. Prøvde meg med min vanlige bøgballe spreder og kalk i løs masse men dette viste seg å være vanskelig og la tilslutt helt opp da det tettet seg. Prøvde med øsekar men det var en seig prosess. Det ideelle hadde vært tallerkenspreder for sand, men det er en for stor investering. Leie av en slik hadde vært ypperlig da det ikke er så ofte at man trenger å kalke. Kanske hvert 3-5 år? Vurderer også en kunstgjødsel spreder jeg så i et blad nå, som det sto at skulle kunne spre sand og kalk med. Har noen erfaringer med slik kalking?

Anonyms bilde
billy_the_kid_1
Gjest
Re: kalking av beiter

Eg har kjørt på kalk frå visnes den har under0,5 % med Mg. http://www.visneskalk.no/kalk/Files/varedeklarasjoner/Visnes_granulat.pdf
Granulert er jo noge dyrare men eg trur totalreknestykke ikkje er så gale når ein kan utføre jobben sjølv med utstyr ein alerede har.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: kalking av beiter

Har du mulighet for å kjøre møkk på beitet med feks vogn med kanon? I såfall fungerer det bra med flytende kalk rett i gjødsellager. Du gjør da to opperasjoner på en gang, kalking og gjødsling.....

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: kalking av beiter

Bredal har modeller for trepunkt, ser egentlig ut som en veldig kort kalkvogn, men regnes vel egentlig som en kunstgjødselspreder. Utmating er ellers lik som vogn med belte som drives av hjul som legges mot traktorhjulet og spredeskiver drives hydraulisk.

Anonyms bilde
strilen_1
Gjest
Re: kalking av beiter

Hei.
har kjøpt meg en gammel moi speder fra 80 tallet, ca 1m3. Denne er en talerkenspeder, lesser den med gravemaskin. fungerer som bare det.
Eg bur på kysten, så da er det skjellsand det går i. Er det noen som vet efekten på dette? trur det er lang virkning men liten.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: kalking av beiter

Eg har aldri brukt noko anna enn ein eldre Vicon pendelspreiar med loddrett bakvegg til kalking. Det viktigaste for å unngå tiltetting, er tørr kalk og eit røreaggregat som blir montert i botnen av spreiaren. Eg har også hørt at enkelte har brukt ein påle som står frå botnen og over toppen ved fylling. Når kalken skal spreiast, blir pålen teken opp. Kalken vil då drysse ned i botnen, og ein slepp problem med tiltetting av spreiaren.

Doffxs bilde
Doffx
Logget av
Innmeldt: 07.02.2016
Kalke med tørrgjødselspreder?

Er det noen som har prøvd å spre kalk med tørrgjødselspreder? F.eks gafner . Enten bare kalk eller kalk blanda i / lagt på toppen av  hønegjødsel?