Du er her

kams bilde
kam
Logget av
Innmeldt: 10.02.2021
Pilkemaster 36 EVO

 11.02.2021 22:08

#4

Pilkemaster 36 EVO

Sliter med at sagkjedet setter seg fast når jeg fører kjedet inn i stokken, må da slippe opp og så presse på nytt,men noen ganger er den helt håpløst.skiftet til nytt kjede og sverd men samme problem.Det skjer også om oljen er kald, ligger på ca 40 / 50 grader når den har hvert i drift over lenger tid.Det rare er at når jeg prøver neste dag, kan den gå som normalt i lengre tid... Når oljemotoren til sverdet stopper, stopper også transportbåndet.Jeg har lurt på om det er oljemotoren til sagkjedet, men det kan vel også være noen av ventilene ..

noen som har hatt samme problem...?

OAAs bilde
OAA
Logget av
Innmeldt: 12.02.2021
Pilkemaster 36 EVO

Pilkemasteren har en tendens til å bygge opp hardpakket flis i renna i bakkant av klyvesylinderen. Dette vil etter hvert hindre at stempelet går helt tilbake. Klyvesentralen vil da ikke gå helt til nøytralposisjon, men blir stående mer og mer stengt slik at trykket bygger seg opp. Ville sjekket dette først. Blir dette riktig ille vil det også gi kraftig varmgang i olja. Når transportbandet stopper samtidig med at kjedet hugger seg fast tyder dette på at trykket er blitt så høyt at sikkerhetsventilen i sagesentralen åpner og slipper olja til tank. Sag og transportband er koblet i serie. Det er returolja fra sagmotor som driver transportbandet, før den så går videre til klyvesentralen der den bidrar til hurtiggangen via en trykk/ avlastingsventil. Hvis det er stoppet delvis opp pga flisoppbygging, så vil mottrykket på retur fra sagmotor stige, og krafta vil bli så lav at kjedet stopper.

Pkjars bilde
Pkjar
Logget av
Innmeldt: 14.02.2021
Valmet 605

Finnes det verksted manual på nett?

 

kams bilde
kam
Logget av
Innmeldt: 10.02.2021
Pilkemaster 36 EVO

Hei

takker for tips, ble rengjort etter forrige sesong, men skal sjekke dette...

pm36s bilde
pm36
Logget av
Innmeldt: 10.03.2021
Pilkemaster

Hei, 

Jeg har veldig likt problem med min maskin, hva ble løsningen her?

kams bilde
kam
Logget av
Innmeldt: 10.02.2021
Pilkemaster problem

Hei

jeg hadde avsluttet for i år, men jeg sjekket tipset om mye flis bak stempel til klyver, det var helt greit.

jeg mistenker da Hydr.motoren til sagkjede eller ventilen som sitter rett under, men det store spørsmålet er jo hvem jeg skal prøve og bytte først....

tenkte jeg skulle forsøkt og komme i kontakt med importøren, for de har sikkert hvert borte i problemet før....
 

pm36s bilde
pm36
Logget av
Innmeldt: 10.03.2021
Pilkemaster 36 EVO

Jeg byttet hydraulikkpumpa, da ble den bra igjen. Var akkurat slik som du beskriver den. Kjedet hakket og transportbåndet stoppet. Tror ikke dette er helt uvanlig på disse maskinene.

kams bilde
kam
Logget av
Innmeldt: 10.02.2021
Pilkemaster 36

Hei

ja da må jeg vel bare bytte den, sjekket du noe vedr. pris.. Kjøpte du den mellom Felleskjøpet,,?